logo

Yeni Tip Koronavirüs Salgını Organizasyonları İptal Ettiriyor

Yeni Tip Koronavirüs Salgını Organizasyonları İptal Ettiriyor

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının görülmesinin ardından eğitim kurumları programlarında düzenleme, etkinliklerde erteleme ve iptaller gündeme geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çin’in Vuhan kentinde baş gösteren ve 106 ülkede ortaya çıktığı tespit edilerek tüm dünyayı saran Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yurt içi ve yurt dışında bir çok kongre, etkinlik ve organizasyon ertelendi yada iptal edildi.

Çin dışında Avrupa ülkelerinde etkinlikler ve sanat gösterileri iptal edildi. Spor organizasyonları iptal edildi. Ertelendi, yada seyircisiz düzenleniyor.  Uluslar arası organizasyonların büyük bir kısmı iptal edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere organizasyonu planlanan program ve etkinlikler iptal edildi.

Ülkemizdeki spor karşılaşmaları ile ilgili henüz bir kısıtlama gelmedi. Gelişmelere göre açıklama yapılması bekleniyor.

YURTDIŞINDAN GELENLERE 14 GÜN KURALI

Uluslar arası seyahatlerin durma aşamasına gelmesi, turizmi olumsuz etkiledi. Uçak seferleri sınırlandı. Yurtdışı seyahatler zorunlu olmadıkça kısıtlanıyor. Yurtdışından gelenlerden ateşi ve hastalığı tespit edilmeyenlerin ise 14 gün kuralına uyarak evlerinde kalmaları öneriliyor.

Şu anda maçların seyircisiz oynanması gibi bir gündemleri olmadığını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Bakan Kasapoğlu mart-nisan aylarında kota müsabakalarına yönelik olmayan yurt içi ve dışındaki 80’den fazla organizasyonun ertelendiğini, gençlik kamplarındaki uluslararası çalışmaların da ertelendiğini belirtti.

12 – 18 MART TARİHLERİ ARASINDAKİ TÖRENLER İPTAL

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının görülmesinin ardından birçok toplu etkinlik iptal edildi ya da ertelendi. Ataşehir’de Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenmesi planlanan İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ersoy’u anma programı, sağlık gerekçesiyle iptal edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 12 – 18 Mart tarihleri arasındaki törenlerin iptal edildiği öğrenildi.

EĞİTİM TAKVİMİNDE DÜZENLEME CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN AÇIKLANACAK

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak açıklaması sonrasında ilk ve orta dereceli okullarda eğitim takviminde düzenleme ve uygulama kararının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında açıklanacağı kaydediliyor.

YÖK BAŞKANI SARAÇ REKTÖRLERLE BİR ARAYA GELECEK

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK), dünyayı etkisi altına alan korona virüs vakasının Türkiye’de de görülmesi üzerine rektörler ve akademisyenlerle bir araya gelerek değerlendirme yapmayı hedefliyor. YÖK toplantısında ülkemizdeki yabancı ve yurtdışında eğitim gören öğrencilerin durumlarının da görüşüleceği ifade ediliyor.

Kadir Has Üniversitesi, koronavirüsü nedeniye alınan önlemler kapsamında bahar tatilini öne çekti. Üniversite derslere mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu.

BAHÇEŞEHİR VE KADİR HAS ÜNİVERSİTELERİNDEN AÇIKLAMA

Bahçeşehir Üniversitesi’nden gelen açıklamada ise, ”Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız.” denildi.

Üniversitelerinin tüm fakülte ve birimlerinin 11 Mart – 30 Nisan tarihleri arasına planlanmış oldukları ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler iptal edildiğine de açıklamasında vurgu yapan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de (üniversite destekli veya kişisel) iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ