logo

Yeni Normal: ‘AVM, Berber, Kuaför, Güzellik Salonu Açılıyor’

Yeni Normal: ‘AVM, Berber, Kuaför, Güzellik Salonu Açılıyor’

Mayıs ayı planı kovid 19 salgını normalleşme planı “Yeni Normal” uygulaması kapsamında salgını tedbirleriyle AVM’ler, berber, kuaför, güzellik salonu 11 Mayıs günü açılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında ilk olarak açıklanan Mayıs ayı planı kovid 19 salgını tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilecek normalleşme planı olan “Yeni Normal”e geçiş ile ilgili ilk etap uygulama 11 Mayıs günü başladı.

BERBER, KUAFÖR, GÜZELLİK SALONU 11 MAYIS’TA AÇILIYOR

Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’ta faaliyete geçebiliyor

AVM’LER DE 11 MAYIS’TAN İTİBAREN HİZMETTE

Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet verecek. Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, zücaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs’ta hizmete açılabiliyor.

65 YAŞ ÜSTÜ GRUBA İLK ETAPTA SOKAKTA

Yeni Normal’in ilk uygulaması olan 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması olan günlerden 10 Mayıs Pazar günü dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli ve salgın tedbirleri ile olarak 11:00 ile 15:00 arasında dışarı çıkarak sokak, cadde park ve meydanlarda zaman geçirdiler.

0-14 VE 15-20 YAŞ GRUBU 2 AYRI GRUP

0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü, 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkıp açık hava koşullarında vakit geçirecek.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Tavsiyleri doğrultusunda alınan Yeni Normal tedbirleri ile başlayan normalleşme uy7gulamalarının erken olduğunu kaydeden bazı uzmanlar ise; AVM’lerin, kuaför ve berberlerin açılmasını ve futbol liginin başlatılması kararını erken, burada çalışanların, sporcuların ve halkımızın sağlığı açısından kaygı verici buluyorlar.

Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri ile ilgili normalleşme plan kapsamında açıklanan takvime göre berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin 11 Mayıs’tan itibaren hijyen ve salgın güvenliği tedbirleri alınarak çalışmalarına izin verilecek.

KOLTUK SAYISININ YARISI

Aynı anda koltuk sayısının yarısı kadar müşterisine hizmet vermek ve randevu ile çalışmak koşulu ile çalışmasına izin verilen berber, kuaför, güzellik salonu benzeri işletmeler, tek kullanımlık malzemeler ve havluların kullanılmasına özen gösterecek. Maske ile sosyal mesafe kurallarının da aralarında olduğu pandemi tedbirlerini dikkate alarak çalışacaklar.

11 Mayıs’ta faaliyete geçen işletmelerden berber, kuaför, güzellik salonları koronavirüs (Kovid 19) salgını tedbirlerine uygun olarak gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla açılıyor.

SALGIN GÜVENLİĞİ VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ÇEKİLECEK

Yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda sosyal mesafe ve 1,5 m olarak beirlenen koltuk aralıkları gibi uyulması gereken kurallar ve alınması gereken pandemi tedbirlerinin yer aldığı bir doküman hazırlanacağı belirtildi.

ATŞE ÖLÇÜLECEK, KAYIT TUTULACAK

Randevu sistemi ile çalışacağını, iş yerinde mutlaka ateş ölçer bulunacağı, gelen her müşterinin ateşinin ölçüleceğini ve bu ölçümlerin bir forma kaydedileceği belirtiliyor.

TEK KULLANIMLIK ‘HAVLU VE PEÇETE OLACAK

Galoş, maske ve eldiven zorunluluğunun olacağı beklenen işletmelerde dezenfektan bulunacağını, havlu, peçete gibi ürünlerin tek kullanımlık olacağı kaydediliyor.

‘KULLANILAN ÜRÜN AYRI OLACAK’

Sosyal mesafenin korunacağını, koltuklar arasında 1,5 metre mesafe olacağı kuaförlerde tek kullanımlık manikür, pedikür kitlerinden olacak. Müşteriler malzemelerini ya kendileri getirecek ya da tek kullanımlık malzemeler kullanılacak. Ruj, fondöten birden fazla kişiye kullanılmayacak. Herkesin kullandığı ürün ayrı olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ