logo

Çankırı’da 2017’de Temeli Atılan Kayıp Baraj Aranıyor

Çankırı’da 2017’de Temeli Atılan Kayıp Baraj Aranıyor

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 2017’de temeli atılan ve DSİ’nin sitesinde yapıldığı belirtilen Devrez Barajı’nı bölgedeki tüm aramalarına rağmen bulamadıklarını söyledi.

Gökan Zeybek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapıldığının belirtildiğini aktardığı Devrez Barajı’nı bölgedeki tüm aramalarına rağmen bulamadıklarını söyledi.

DEVREZ BARAJI’NIN DURUMUNU GÖRMEK ÇANKIRI’YA GİTTİ

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP’li vekiller Hasan Baltacı ve Sayın Türabi Kayan ile birlikte CHP Çankırı Örgütü’nden bir heyetle, 17 Aralık 2017’de büyük bir törenle temeli atılan Devrez Barajı’nın durumunu görmek için önceki gün Çankırı’ya gittiklerini aktardı.

ÇANKIRI’DA BARAJI BİLEN BİR KİŞİYE RASTLAYAMADILAR

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde barajın yapıldığına dair bilgilerin bulunduğunu ifade eden Zeybek, ancak yolda gördükleri vatandaşlara barajın yerini sorduklarını, Çankırı’da barajın nerede olduğunu bilen bir kişiye rastlayamadıklarını söyledi.

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Devrez Barajı’nın yapılacağı noktaya gittiklerini belirten Zeybek, baraja ilişkin fotoğrafları gazetecilere gösterdi.

‘’KENDİMİZİ BARAJIN TEMELİNİ ARARKEN BULDUK’’

CHP’li Zeybek, “Burada bulduğumuz sadece patlatılan kayalardan artan moloz yığınları. Ne bir şantiye çalışması, ne araç gereç ekipmanı, ne beton santrali. Bölgede yaşamını sürdüren çobanlarla konuştuk, köylülerle konuştuk, eski belediye başkanımıza sorduk, ilçe başkanımıza sorduk, kimse bir temele denk gelmemiş 3 senedir. Biz baraj inşaatının ne aşamada olduğunu görmeye gittik, kendimizi barajın temelini ararken bulduk” dedi.

17 ARALIK 2017 TARİHİNDE TEMEL ATILMIŞTI

17 Aralık 2017 tarihinde Çankırı’da düzenlenen temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Milletvekilleri, Çankırı Belediye Başkanı, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, İlçe Belediye Başkanları katılmıştı. 

ARALIK 2017 TARİHLİ TEMEL ATMA HABERİMİZ

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

https://www.facebook.com/muhammed.aziz.31337/videos/318204829217621/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ