logo

Tam Aziz Nesinlik Olay: 110 TL İçin 4 Gündür Havalimanında Bekletiliyor!

Tam Aziz Nesinlik Olay: 110 TL İçin 4 Gündür Havalimanında Bekletiliyor!

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, İran vatandaşı Meryem Bayati’nin başına gelen Aziz Nesin’lik trajik olayı anlattı ve yetkililere yardım çağrısı yaptı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabında ilginç bir olayı aktardı.

Yarkadaş’ ın paylaşımı şöyle:

“Tam Aziz Nesinlik bir hikaye! İran vatandaşı Meryem Bayati, kızı ve damadı Mahmut Fidan’ı ziyaret etmek için cuma günü İstanbul 3. Havalimanı’na indi.

Bayati, pasaport işlemlerini yaptırıp kapıdan çıkmaya hazırlanırken, görevli memur “Çıkış yapamazsınız” dedi. Bayati şaşırdı. Görevliye “Neden?” diye sordu.

Memur, “İran’dan çıkarken ödemeniz gereken 220 TL yerine 110 TL ödemişsiniz. Bu yüzden çıkışınıza izin veremem” yanıtını verdi. Durumu, kendisini karşılamaya gelen damadı Mahmut Fidan’a aktaran Bayati, bu sırada “Parayı ödeyeyim, yanlışlık oldu sanırım. Damadım ya da ben parayı hemen yatıralım” dedi.

Şimdi sıkı durun:

Bayati’nin karşısındaki görevli, “Bu mümkün değil. Bu kapıdan çıkabilmeniz için parayı İran’da yatırmanız gerekiyor. Biz bu işlemi yapamıyoruz. Geldiğiniz tur şirketiyle İran’a gidip parayı oraya yatırın. Sonra tekrar Türkiye’ye gelebilirsiniz” diye konuştu.

Meryem Bayati, bu cevap karşısında ne yapacağını düşünürken, görevliler kendisini kısaltması İNAT olan uluslarası bölgeye götürdü. Bayati, şimdi 4 gündür, 50 metrekarelik bir alanda, 7 kişi ile birlikte kalıyor.

Durumu yetkililere duyurmam için anlatan damat Mahmut Fidan, “Kimseye ulaşamıyoruz. Herkes topu birbirine atıyor. Kayınvalidem, günde iki sandviç ve iki meyve suyu ile karnını doyurmaya çalışıyor. İlaçlarını içemiyor. Ne Türkiye’ye girebiliyor, ne de çıkabiliyor” diyor.

Buradan ilgili kurumlara seslenelim:

İran vatandaşı Meryem Bayati’nin mağduriyetini nasıl sona erdireceksiniz? Bayati’nin ülkemize girebilmesi ya da İran’a dönebilmesi için ne yapacaksınız? Bu durumda olan kaç kişi var? Bu saçmalıkları çözmek için adım atacak mısınız?

110 TL’LİK HAVALİMANI SKANDALINDA MUTLU SON!

CHP’li Barış Yarkadaş, 4 gündür İstanbul Havalimanı’nda bekletilen Meryem Bayati hakkında son durumu paylaştı.

CHP 26 Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, 4 gündür İstanbul Havalimanı’nda bekletilen Meryem Bayati’nin tutulduğu alandan serbest bırakılarak  Kartal’da yaşayan kızı ve damadının yanına gönderildiğini duyurdu.

CHP’li Yarkadaş’ın Meryem Bayati hakkında son durumu paylaştığı paylaşımı şöyle:

“110 TL’lik skandalda SON DURUM…

Akşam saatlerinde mağduriyetini duyurduğum İranlı Meryem Bayati, twitlerimin ardından İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girmesi sonucu havalimanından ülkemize giriş yaptı. Bayati için aldırılan “geri dönüş” bileti de iptal ettirildi.

Meryem Bayati, tutulduğu alandan serbest bırakılmasının ardından taksiye bindirilerek, Kartal’da yaşayan kızı ve damadının yanına gönderildi. İranlı Bayati şu an evine gidiyor. Damat Mahmut Fidan ise konuya ilgi gösteren kamuoyuna teşekkür ediyor.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ