logo

Kılıçdaroğlu Kurultay Sonrası Toplanacak PM’de A Takımını Belirliyor

Kılıçdaroğlu Kurultay Sonrası Toplanacak PM’de A Takımını Belirliyor

37. Olağan kurultayında PM üyelerini seçen CHP’de yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, “A Takımı” olarak nitelenen MYK üyelerini belirliyor.

37. Olağan kurultay sonrasında Bayram arasının ardından 8 Ağustos’ta yeni CHP Parti Meclisi’nin toplanacağı ve 9 Ağustos’ta belirlenen yeni MYK’nın açıklanacağı belirtiliyor.

YERİNİ KORUMASI BEKLENEN İSİMLER

MYK’da yerini koruması mühtemel isimler; Seyit Torun, Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel, Gamze İlgezdi olması bekleniyor.

GİDENLERİN YERİNE GELECEKLER KONUŞULUYOR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde PM’ye seçilemeyen Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu’nun yerine getireceği isimler de kulislerde konuşulmaya başlandı. CHP liderinin 19 olan MYK üye sayısını düşüreceği konuşuluyor.

SÜRPRİZ İSİMLER MYK’YA GİREBİLİR

Kılıçdaroğlu’nun yeni A Takımı’nda  Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Aysu Bankoğlu, Gamze Taşçıer, Lale Karabıyık,  Ali Öztunç’a yer verebileceği konuşuluyor.

İLK PM TOPLANTISI 8 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

CHP’nin ilk PM toplantısı 8 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu’nun başkanlık edeceği toplantıda yeni dönemde genel başkan yardımcılığına getirilen isimler de belirlenecek. Toplantıya 52 kişiden oluşan parti meclisi üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan yüksek disiplin kurulu ve 12 kişilik Bilim Kültür ve Sanat Platformu üyeleri de katılacak. Kılıçdaroğlu’nun A Takımı da bu isimler arasından belirlenecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ