logo

Çinli Sinovac 6,5 Milyon Doz Koronavirüs Aşısı Türkiye’de

Çinli Sinovac 6,5 Milyon Doz Koronavirüs Aşısı Türkiye’de

Sağlık Bakanlığı tarafından Çinli Sinovac firmasından sipariş edilen koronavirüs aşısının 6,5 milyon dozluk ikinci partisi, THY’na ait kargo uçağıyla Pekin’nden İstanbul’a geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çinli Sinovac firmasından sipariş edilen koronavirüs aşısının 6,5 milyon dozluk ikinci partisi, Türk Hava Yolları(THY)’na ait kargo uçağıyla Pekin’nden İstanbul’a geldi.

6,5 MİLYON DOZ ÇİNLİ SİNOVAC KORONAVİRÜS AŞISI TÜRKİYE’YE DE

Çin’den sipariş edilen Sinovac aşısının ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşı Türkiye’ye getirildi. Aşıları taşıyan THY uçağı saat 06.15’te İstanbul Havalimanı’na indi.

TESTLERİN ARDINDAN AŞILAMA PROGRAMINA KATILACAK

Ankara’ya götürülecek olan aşılar, gerekli testlerin ardından aşılama çalışmalarında kullanılmaya başlanırken, aşı programına 80 yaş üzeri vatandaşlarla devam edilecek.

10 MİLYON DOZ 2. SEVKİYATININ İLK BÖLÜMÜ 6.5 MİLYON DOZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 Milyon Doz, “İnaktif aşıların 10 milyon doz olan 2. sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak.” Açıklamasını yapmıştı.

80 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZIN AŞILANMASINA BAŞLIYORUZ

Türkiye’nin koronavirüs aşı programına sağlık çalışanlarından başladıklarını hatırlatan Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Bilim Kurulumuzun önerisiyle hazırlanan program dâhilinde bugün itibariyle, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaklar.” İfadeleri ile aşı programına devam edileceğini duyurdu.

AŞI PROGRAMI GÜNLÜK GELİŞİMİ İSLENEBİLECEK

Koca, Türkiye’nin aşılama programının anlık olarak izlenebileceğini, “Tüm Türkiye’de aşı programının günlük gelişimini artık canlı olarak izleyebilirsiniz. Program ilerledikçe daha fazla bilgiyi paylaşabileceğiz. http://covid19asi.saglik.gov.tr” ifadeleri ile açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ