logo

İstMarina AVM’de Kadınlar Gününe Özel “ÖZ” Resim Sergisi

İstMarina AVM’de Kadınlar Gününe Özel “ÖZ” Resim Sergisi

Kadının sahip olduğu eşsiz özelliklere odaklanan 20 Kadın sanatçının eserinden oluşan ‘Öz’ sergisi 2-16 Mart tarihleri arasında İstMarina AVM’de sanatseverlerle buluşacak.

“Deniz üstü alışveriş” tarzıyla perakende sektörüne yeni bir boyut getiren Anadolu Yakası’nın sahil cephesi en geniş alışveriş merkezi İstMarina, pandemi sürecinin başından itibaren aldığı yüksek önlemlerle ziyaretçilerine güvenli ve sağlıklı bir sosyal yaşam ortamı sunmaya devam ediyor.

Kadının sahip olduğu eşsiz özelliklere odaklanan ‘ÖZ’ Resim sergisinde 20 kadın sanatçının kadına olan bakış açısı yer alıyor.

Kadının toplumdaki yeri insanlık tarihi boyunca farklılık göstermiştir. Kadın, kimi zaman bir ilahe, kimi zaman ise günahların kaynağı olarak nitelendirilmiştir. Tartışmasız bir gerçek var ki kadın, doğuran ve dünyanın en önemli kaynağıdır. Kadın gerek eş, gerek anne olarak sevendir, sarandır, koruyan, üreten, çoğaltandır.  Bu bağlamda hayatın her alanında daha çok kadın sesine ihtiyaç duymaktayız.

“Öz” sergisi, varlığımızın kaynağı olan kadınlara teşekkür niteliğindedir. Sanatçılar eserleri ile hem kadının sesi olacak hem de, kadınlığı onurlandıracaktır.

‘ÖZ’ karma Resim sergisinde; Aslı Ekim, Aylin Eker, Ayşe Şener, Berra Fidan, Buse Emiroğlu, Büşra Ürer, Cangül Gügük, Cemre Evren, Ceren Kemahlı, ClaudiaFoskolo, Dilara Çakal, Güliz Baydemir, Hilal Koçak, İrem Hakyemez, Melike Özcan, Nilsu Bayat, Nurgül Akgündüz Üstdağ, Öykü Aşkın, Suna Doğruyol ve Ümit Gündoğ olmak üzere 20 kadın sanatçı eserleriyle yer alıyor.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, İstMarinaAVM’de sanatseverleri bekliyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ