logo

Turkcell, Kadınlar Günü’nde Kadın Futboluna Destek Oldu

Turkcell, Kadınlar Günü’nde Kadın Futboluna Destek Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu ve Turkcell, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın futbolunun gelişimine destek olmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Turkcell, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde Kadın futbolunun gelişimine destek olmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan tarafından imzalanan anlaşmayla Kadınlar Futbol Birinci Ligi‘nin de ilk isim sponsorluğu gerçekleşti.

TFF ve Turkcell, 8 Mart Kadınlar Günü’nde yeni bir iş birliğine imza attı.

Yapılan iki yıllık anlaşmayla futbolda kadınlara verdiği desteği daha da büyüten Turkcell, Kadın Milli Futbol Takımı ana sponsorluğunu sürdürürken Kadınlar Futbol Birinci Ligi’nin de ilk isim sponsoru oldu. Bundan böyle ligdeki maçlar Turkcell Kadın Futbol Ligi adı altında oynanacak. Ayrıca anlaşma kapsamında, kadın milli takımlarının U19, U17 ve U15 kademelerine destek de devam edecek.

Yapılan anlaşma ile hayatın her alanında kadınlara destek veren Turkcell, Kadın Milli Futbol Takımlarının ana sponsorluğuna devam ederken, Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’ne de adını vererek bu alandaki desteğini güçlendirdi. 

TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen sponsorluk imza törenine; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile birlikte TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekilleri Erhan Kamışlı ve Ali Düşmez, TFF Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkın Kalkavan, Genel Sekreter Kadir Kardaş, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, Kadın Milli Takım kaptanı Didem Karagenç, milli futbolcular ve davetliler katıldı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir: “Çok Özel Bir Günde Çok Özel Bir İş Birliğine İmza Attık”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in imza törenindeki konuşmasında,

“Çok özel bir günde çok özel bir anlaşmayı gerçekleştirmek için bir arada bulunuyoruz. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Emekleriyle, sevgileriyle, yürekleriyle bizlere daima ilham kaynağı olan kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.

Kadınlarımız, şanlı tarihimizde ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelelerinde hep ön safta yer almıştır. Hayatın her alanında önemli görevler üstlenen kadınlarımız, tüm nesillere örnek olmuştur.

Kadına yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddetin son bulması için hepimize daha fazla sorumluluk düşmektedir. Başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızı saygıyla selamlarken, sağlık, mutluluk dolu yaşam diliyorum.

Bugün Futbol Federasyonu olarak, Türk sporunun en önemli destekçilerinden Turkcell ile çok özel bir anlaşmaya imza atıyoruz. Atacağımız imza ile Kadın Milli Takımımızın sponsoru olan Turkcell, Kadınlar Birinci Ligimizin de isim sponsoru olacak. 

Bu anlaşmayı özellikle 8 Mart günü imzalamak istedik. Bu konuda Turkcell Genel Müdürü Sayın Murat Erkan’a teşekkür ediyorum. Milli bir kurum olarak global bir marka haline gelen Turkcell’in Türk sporuna ve futbolumuza yıllardır çok önemli katkıları var.

Kadınlarımıza ise her zaman eşsiz destekleri bulunuyor. Kadın istihdamı, ekonomiye kadın gücü gibi sosyal sorumluluk projeleri ile birçok önemli başarıya imza atan Turkcell’in sporumuza da büyük destekleri oldu.” Dedi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: “Hayatın Her Alanında Çift Forvetiz”

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, konuşmasında,  “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizim için bir farkındalık günü. Ön yargılar ve cinsiyetçi yaklaşımlar bir tarafa bırakıldığında kadınların eşit bir şekilde toplumda var olacaklarına inanıyorum. Turkcell olarak bu nedenle ‘hayatın her alanında çift forvetiz’ diyoruz. Yani hayatın her alanında ortak mücadeleyi destekliyoruz. Bu anlamda Türkiye’de kadın futbolu da ön yargıların kırıldığı en önemli alanlardan biri. Bu anlamlı günde Kadın Milli Takımlarına desteğimizi sürdürmekten ve Kadınlar Ligi’nin ilk isim sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Turkcell olarak cinsiyet eşitliğini savunuyor ve ‘eşit işe eşit ücret’ prensibiyle hareket ediyoruz. Ayrıca, her yıl kadın çalışan oranı ve kadın yönetici sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımızı başarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de kadınların yanındayız ve hep yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde böylesine önemli bir adım attığımız için son derece mutluluk duyuyoruz. Başta TFF Başkanı Nihat Özdemir olmak üzere tüm federasyon yöneticilerine ve özellikle kadın futbolcularla teknik heyetine teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

İmza töreni sonrasında Kadın Milli Futbol Takımı ile Turkcell Kadın Futbol Takımı, bir gösteri maçı gerçekleştirdi. Beşer dakikalık iki devre şeklinde oynanan maçta kadın gazeteciler de her iki takımda da yer aldı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ