logo

Ekrem İmamoğlu, ‘Hukuk İlkeleri ve İçtihatlar Hiçe Sayıldı’

Ekrem İmamoğlu, ‘Hukuk İlkeleri ve İçtihatlar Hiçe Sayıldı’

2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada para cezası hükmü verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararla ilgili “hukuk ilkeleri ve içtihatlar hiçe sayıldı” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun 2 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na açılan ve 2 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın 7’nci duruşmasında karar çıktı.

Hakkında 2 yıla kadar hapis istemli davada para cezası hükmü verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yargı kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tanıklarımız dinlenmedi, sunduğumuz bilirkişi raporları dikkate alınmadı, hukuk ilkeleri ve içtihatlar hiçe sayıldı. Bağımsız yargının nasıl büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğini sanık olarak görüp yaşamak sırası bugün bendeydi. Hepsi geçer, adalet ve hukuk er geç üstün gelir.” İfadelerine yer verdi.

YARGI KARARI: PARA CEZASI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın 7’nci duruşması görüldü. İBB Başkanı İmamoğlu’nun avukatının CHP Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un tanık olarak dinlenilmesini istemi reddedildi.

Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın 7. Duruşmasında 365 gün adli para cezası hükmünde 1/6 indirimle İBB Başkanı İmamoğlu’nun 354 gün 20 TL,  toplamda 7.080 TL para cezası ödemesi hükmedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ