logo

Ilgaz Dağı Turizmine 6 Milyon Liralık Macera Parkı Yatırım

Ilgaz Dağı Turizmine 6 Milyon Liralık Macera Parkı Yatırım

Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı Tesisi Projesi ile KUZKA desteğiyle 6 milyon liralık macera parkı tesisi yatırımı yapılacak olan  Ilgaz Dağı’nda turizmin 12 aya çıkarılması hedefleniyor.

Ilgaz Dağı turizmine Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) desteğiyle 6 milyon liralık macera parkı tesisi yatırımı yapılacak. Yatırımla birlikte Ilgaz Dağı’nda turizmin 12 aya çıkarılması hedefleniyor.

KUZKA’nın 2021 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Çankırı’nın Ilgaz İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından hazırlanan Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı Tesisi Projesi’nin hibe desteği sözleşmesi imzalandı.

MACERA PARKI PROJEMİZ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

Yıldıztepe Turizm Merkezinde Macera Parkı Projesi için imzaların atıldığını kaydeden Yıldıztepe Turizm Merkezimizde hayata geçirmekte olduğumuz MACERA PARKI PROJESİ için imzaları, “Kış turizmin yanında yaz turizmiyle de taçlandıracağımız Yıldıztepe Turizm Merkezimiz için yaklaşık 13000 metrekare alan içerisinde 12’den fazla oyun grubunun bulunacağı macera parkı projemiz ilçemize hayırlı olsun.” Dedi.

MACERA PARKI TESİSİ İLE YILLIK 50 BİN KİŞİNİN ZİYARETİ

Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinde düzenlenen imza töreninde KUZKA ile Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği ve diğer ortaklar arasında protokol yapıldı. KUZKA tarafından 4 milyon lira hibe desteği sağlanacak Macera Parkı Tesisi ile yıllık 50 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde turizmin 12 aya çıkarılması hedefleniyor.

HEDEF, ILGAZ DAĞI’NDA TURİZMİ 12 AYA YAYMAK

Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı Tesisi Projesi hibe desteği imza töreninde konuşan Çankırı Valisi Abdullah AYAZ, “Bu bölgeyi turizm konusunda daha ileriye taşımak için el birliği ile il özel idaremiz, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’mız ve Ilgaz Belediyemiz hep beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün de bu güzel çalışmalardan birisinin imza törenine hep beraber şahitlik ediyoruz. Önümüzdeki yıl Macera Parkı’nı Ilgaz’a kazandırmak vesilesiyle bir aradayız. Bizim burada en büyük hedeflerimizden birisi tabii ki Ilgaz Dağı’ndaki turizmi 12 aya yaymak. Sadece kış turizmi değil artık önümüzdeki yıllarda yazın insanların gelip vakit geçirebileceği tesisleri buraya kazandırmak hedeflerimiz arasında. Bugün burada attığımız imzalarla bu önemli adımı atmış olacağız. Umarım önümüzdeki yıl tesislerin açılışını da hep beraber yaparız. Macera parkı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteği, özel idaremizin eş finansmanıyla inşallah ilçemize kazandırılmış olacak.” dedi.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ VE KUZKA ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

İmza töreninde KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı Tesisi Projesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği ve KUZKA arasında protokol imzalandı. Protokolün ardından Vali Abdullah AYAZ ve beraberindekiler, projenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

“MACERA PARKI TESİSİ, KUZKA TARAFINDAN DESTEKLENECEK”

KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ise, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda KUZKA olarak yürüttüğümüz ‘Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı’ ile bölgemizin marka değerinin artırılmasını hedefliyoruz. Şehirlerimizin markalaşması ve tanınırlığını artırmaya yönelik olarak bölge turizm altyapımızın geliştirilmesi, destinasyonlarımızda sunulan ürün ve hizmet kalitesinin artırılması, bölgemizde tematik odak alanları ve rotalar oluşturulması, ulusal ve uluslararası ağlara entegrasyon ve entegre tanıtım gibi birçok faaliyeti eş zamanlı yürütüyoruz. Ilgaz Dağı, Çankırı ve Kastamonu illerimizin ortak değeri, halihazırda da kış sezonunda değer bulan bir varış noktası. Gerek Yıldıztepe gerek Ilgaz Dağı Milli Parkı gerekse Yurduntepe bölgesinde hizmet veren tesisler ile Ilgaz, Ankara’nın hemen yanı başında önemli bir kış turizmi destinasyonu. Bununla birlikte sahip olduğu flora ve faunası dikkate alındığında, kış turizm merkezlerine ev sahipliği yapan birçok dağdan farklılaşan, her mevsim farklı güzellikleri barındıran Ilgaz Dağı için tek sezonluk bir turizm hareketini yeterli görmüyoruz” diye konuştu.

MEHMED ÖZTÜRK: MACERA PARKI ILGAZ’IMIZA HAYIRLI OLSUN

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk Ilgaz Yıldıztepe Macera Parkı Tesisi Projesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çankırı Valimiz Sn. Abdullah Ayaz Bey’i, Ilgaz Kaymakamımız Osman Oğuz Ekşi Bey’le birlikte ilçemizde ağırlayarak Yıldıztepe Turizm Merkezimizde hayata geçirmekte olduğumuz MACERA PARKI PROJESİ için imzaları attık.

Kış turizmin yanında yaz turizmiyle de taçlandıracağımız Yıldıztepe Turizm Merkezimiz için yaklaşık 13000 metrekare alan içerisinde 12’den fazla oyun grubunun bulunacağı macera parkı projemiz ilçemize hayırlı olsun.

Projemizi hayata geçirmemizde desteklerini esirgemeyen Sn. Valimiz Abdullah Ayaz ve Sn. Kaymakamız Osman Oğuz Ekşi, Sn. Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Hasan Yıldız, Sn. Çankırı İl Genel Meclisi Başkanımız Mustafa Cıbık Beyler ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ