logo

TTB Üyesi Hekimler Seslerini Duyurmak İçin ‘Beyaz Yürüyüş’le Ankara’ya Yürüyor

TTB Üyesi Hekimler Seslerini Duyurmak İçin ‘Beyaz Yürüyüş’le Ankara’ya Yürüyor

TTB üyesi hekimler, yaşadıkları sorunları ve taleplerini duyurmak için “Emek bizim söz bizim” sloganıyla Kadıköy’den başlattıkları ‘Beyaz Yürüyüş’e Ankara’ya yürüyorlar.

Recep Kenan/İtvhaber.com

Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi hekimler, “Emek bizim söz bizim” sloganıyla Kadıköy’den başlattıkları “Beyaz Yürüyüş” ile Ankara’ya seslerini duyurmak istiyorlar.

İlk gün Kadıköy’den hareket eden, ikinci gün Kocaeli’ne ulaşan ve 3. günde Bursa’da olan Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Beyaz Yürüyüş”ünün dördüncü gününde Eskişehir’de olacaklar.

 “Emek Bizim, Söz Bizim” başlıklı mücadele programı kapsamındaki Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Beyaz Yürüyüş”ünün üçüncü gününde 25 Kasım 2021 günü Bursa’daydı.

“BEYAZ YÜRÜYÜŞ” 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BURSA’DA

“Beyaz Yürüyüş”ünün üçüncü gününde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde kadın hekimlerin en ön safta olduğu yürüyüş kolu, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşamak yaşatmak istiyoruz” sloganlarıyla il sağlık müdürlüğüne yürüdü.

BİZ HEKİMLER, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN TANIKLARIYIZ

Bursa İl sağlık müdürlüğü önünde basın açıklaması Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan tarafından okundu. Daha sonra TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı söz aldı. Erkek şiddetine uğramasına karşın “merdivenden düştüğü”, “kapıya çarptığı” söylenen kadınlarla her gün karşılaştıklarını söyleyen Korur Fincancı, “Biz hekimler hastalarımıza sadece 5 dakika ayırdığımızda; gerçekten merdivenden düşüp düşmediğini, gerçekten kapıya çarpıp çarpmadığını anlamamız mümkün değil. Biz hekimler, kadına yönelik şiddette sorumluluk sahibiyiz çünkü o şiddetin tanıklarıyız” dedi.

ÖNLÜĞÜMÜZÜN BEYAZINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN YÜRÜYÜŞÜMÜZ

Hekimlerin Kadıköy’den başlattıkları yürüyüş öncesi konuşan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Bugün mesleğimize, emeğimize yönelik saldırılara, bize dayatılan karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkmak için yürüyüşümüzü başlatıyoruz” demişti.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sağlığın piyasalaştırılması, emeğin değersizleştirilmesine karşı verilen mücadeleye dikkat çektiği açıklamasında, “Sağlığı çökerten dönüşümü tümüyle durduramasak da gerçek yüzünü en başından beri gösteren bir meslek örgütünün, Türk Tabipleri Birliği’nin emekçileri olmaktan hep onur duyduk. Bu çöküşün önüne katıp bizden götürdüklerini görmek, göstermek de ona karşı mücadele etmek de hepimizin sorumluluğu oldu. Bugün mesleğimize, emeğimize yönelik saldırılara, bize dayatılan karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkmak için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.” İfadelerine yer vermişti.

TTB “BEYAZ YÜRÜYÜŞ”ÜNÜN DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE ESKİŞEHİR’DE

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ