logo

ABD Kongresi BİDEN’ın Başkan Seçildiği Seçim Sunucunu Onayladı

ABD Kongresi BİDEN’ın Başkan Seçildiği Seçim Sunucunu Onayladı

ABD’de 3 Kasım’da gerçekleşen seçimlerinde 306 seçici delege oyuyla başkan seçilen Demokrat Partili Joe Biden’ın ABD Başkanlığı onaylandı. 20 Ocak’ta Devir teslim yapılacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

ABD’de gerçekleşen 3 Kasım seçimlerinde Başkan Donald Trump’a karşı 232’ye 306 seçici delege oyuyla başkan seçilen Demokrat Joe Biden’ın zaferi, 14 Aralık’ta Seçiciler Kurulu’nun onayından sonra ABD Kongresi’nde de onaylandı.

ABD’DE 20 OCAK’TA DÜZENLİ DEVİR-TESLİM YAPILACAK

ABD Kongresi’nin Seçiciler Kurulu sonucunda 3 Kasım seçimlerini Demokrat Joe Biden’ın kazandığını resmen onaylamasının ardından sosyal medya engelli Donald Trump tarafından danışmanının hesabından yaptığı belirtilen açıklamada, 20 Ocak’ta iktidarın düzenli şekilde devir-tesliminin yapılacağını belirtti.

TRUMP, SOSYAL MEDYA DİREKTÖRÜ HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Seçimi kaybeden Başkan Donald Trump, sosyal medya direktörü Dan Scavino’nun Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, “Seçimlerin sonucuna tamamen katılmasam da ve gerçekler de beni doğrulasa da, yine de 20 Ocak’ta düzenli bir geçiş süreci olacak” ifadesine yer verdi.

ABD’DEKİ OLAYLARDA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Donald Tramp tarafları tarafından Beyaz Saray ve Kongre Binası Baskını ile artan ve ABD’de hareketli anların yaşandığı olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda gösterilere katılan eylemci gözaltına alındı. Gözaltı sayısının 70’in üzerinde olduğu kaydediliyor. Olaylarda en az 14 polis de yaralandı.

OLAYLAR TRUMP’IN KONUŞMADAN SONRA BAŞLADIĞI KAYDEDİLİYOR

Başkanlı seçim sonuçlarının görüşüldüğü ABD Kongresi olaylar nedeniyle görüşmeye bir süre ara veridi. Kongre binasına girmeyi başaran bazı Trump yanlıları görüşmelerin durmasına neden oldu. ABD’de dört kişinin yaşamını yitirdiği olayların Trump’ın aynı bölgede destekçilerine hitaben yaptığı konuşmadan sonra başladığı kaydediliyor.

ABD KONGRESİ JOE BİDEN’İN BAŞKANLIĞINI RESMEN TESCİL ETTİ

Görüşmelerin tekrar başladığı Kongre’de Demokrat Joe Biden’ın ABD Başkanlığı görüşülerek onaylandı. 6 Ocak günü onaylanması beklenen, olaylar nedeniyle ertelenen tescil, 7 Ocak günü görüşen ABD Kongresi, Demokrat siyasetçi Joe Biden’in başkanlığını resmen tescil etti. Biden delegelerin 306’sının, rakibi Başkan Donald Trump ise oyların 232’sini aldı.

DONALD TRUMP’IN SOSYAL MEDYA HESAPLARI ASKIYA ALINDI

Kongre binasının 4 saat süreyle işgal edildiği olaylarda yaşananlar nedeni ile Donald Trump’ın sosyal medya hesapları “kurallarının ihlal edildiği” gerekçesiyle askıya alındı.

DONALD TRUMP’A SORUŞTURMA AÇILACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Yapılan açıklamalarda, yakın çalışma arkadaşlarından istifalar geldiği, Donald Trump’a olaylar nedeniyle soruşturma açılacağı, siyasi, yasak ile başlayan ölçüde ceza alabileceği iddia ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ