logo

Abdullah Der, ‘Altyapıdan Yetişen Oyunculara Şans Vereceğiz’

Abdullah Der, ‘Altyapıdan Yetişen Oyunculara Şans Vereceğiz’

Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, basın mensuplarına Ataşehir ve sporu değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçim yoğunluğu nedeniyle bir araya gelinemediğini kaydeden Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına yaptığı açıklamada; bundan sonra daha sık bir araya gelerek, Ataşehir ve sporu değerlendireceklerini söyledi.

BİZDEN GİDEN FUTBOLCULAR GERİ GELMEK İSTİYOR

Türkiye’de kadın futbolunun yeterince gelişmediğine işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kadın futbolu ve kadın sporuna ayrı bir önem verdiğini kaydederek, “Şu anda Türkiye Kadın Futbolu 1.Liginde 12 takım var. Sporcular ile yapılan sözleşmeler takımları bağlamıyor. Kim fazla para verirse oraya gidiyor. Ama şunu bilmiyorlar; önce huzur olması lazım. Ataşehir’de ciddi bir aile ortamı var. Geçmişte bizden ayrılıp giden futbolcular bu gün geri gelmek istiyorlar. Belediye Başkanımız bu dönem kadın futbol takımıza daha önem veriyor. Bize o talimatı verdi.

ATAŞEHİR BELEDİYE SPOR

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 5. Juli 2019

Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı ve ülkemizi uluslar arası alanda temsil edecek şampiyonluklara ve başarılara imza atan Kadın Futbol Takımı’nın da bünyesinde bulunduran Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, düzenlediği kahvaltılı programda basın mensupları ile bir araya geldi.

Kadın Futbol Takımı teknik sorumlusu ve koordinatörü Taner Öner ile birlikte basın mensupları ile buluşan Abdullah Der hazırlıları devam eden 2019-2020 sezonu 1.Kadın Futbol Ligi ve transfer çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ALTYAPIDAN YETİŞEN OYUNCULARA TAKIMDA ŞANS VERECEĞİ

Ataşehir’deki spor alanı eksikliğine dikkat çeken Abdullah Der, “Ataşehir’de yer olmadığı için spor alanı yapamadık. Bundan sonra imar planlarının çıkması ile ortaya çıkacak spor alanlarını yapacağız. Altyapıdan yetişen oyunculara takımda şans vereceğiz. Geçmişte bizlerin rızasını alarak giden oyuncularımızdan bazılarının takıma dönmesine izin var.” Şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZİ TAKİP EDEREK BİZE DESTEK OLUYORSUNUZ

Ataşehir’deki basın mensuplarını Kadın Futbol takımının müsabakalarına ilgisinin altını çizen Abdullah Der, kadın futbolu ve sporunun güçlenmesi için basının desteğinin önemine işaret ederek; “Bundan sora daha sık bir araya gelerek Ataşehir’e yapılan hizmetleri değerlendireceğiz. Ligdeki mücadelemizi takip ederek bize destek oluyorsunuz. Sesimizi okuyuculara ve topluma duyuruyorsunuz. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİ

Kadın Futbol Takımı sezon hazırlıları ile ilgili bilgi veren Ataşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Abdullah Der, “Liglerin başlamasına 2 ay gibi bir süre kaldı. Bundan sonraki süreçte lig hazırlığımızı hızlandıracağız. 2019-2020 sezonu transfer dönemi başladı. Ataşehir’de kadın futbol takımımıza yeni transferler yaparak takımımızı güçlendirip önümüzdeki sezon şampiyonluk için mücadele edeceğiz.” Diye konuştu.

AMACIMIZ, AVRUPA’DA ATAŞEHİRİMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETMEK

Hedeflerinin lig şampiyonluğu sonrasında ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil etmek olduğunu vurgulayan Abdullah Der, konuşmasında; “Hedefimiz lig şampiyonluğu. Amacımız, şampiyon olduktan sonra da Avrupa’da Ataşehirimizi başarıyla temsil etmek. İnşallah bunu hep beraber göreceğiz ve yaşayacağız. Sizler de ciddi destek sağlıyorsunuz bizlere.” İfadelerine yer verdi.

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ ANLAŞTIĞIMIZ FUTBOLCULARIMIZLA HEDEFE

Transferlerle ilgili de, ülkemizi temsilen önceki sezon gittikleri Avrupa’da olumsuzluklar yaşadıklarını hatırlatan Abdullah Der, “Bu durum bizi üzdü. Bunu göz önünde bulundurarak farklı bir takım yaptık. Bu dönem görüştüğümüz ve bazıları ile anlaştığımız futbolcularımızın takıma katılması ile görüştüğümüz anlaştığımız futbolcularımızla ulaşmak için gayret edeceğiz.” Dedi.

 YAPTIĞIMIZ TERCİHLER VE GENÇ EKİPLE BAŞARILI OLDUK

Yeni sezonda daha tecrübeli oyuncuları ekibe ekleyerek güçlü bir takımla mücadele edeceklerini kaydeden Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Taner Öner, genç bir ekiple mücadele ettiklerinin altını çizerek “Geçen sezon şampiyon ligindeki mücadelemizden sonra başkanımızın talimatıyla lig mücadelemize genç bir kadroyla yolumuza devam etmek istedik. Bu doğrultuda kadro belirlemesi yapıp, 17,18 yaşında genç çocukları U 17 ve U 19 yaş grubundaki çocuklara vererek yeni bir ekip oluşturduk. Genç oyuncuları kadromuza dahil ettik, başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Yaptığımız tercihlerde özellikle genç kadroyla sezonu başarabileceğimizi en iyi noktada bitirmek anlamında başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Geçtiğimiz yılki genç kadrodan oluşan çekirdek takıma ilave ile tecrübeli, ablalık yapacak takviye ile bu sezon daha başarılı olacağımıza inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

TRANSFER ÇALIŞMAMIZ DA DEVAM EDİYOR

Taner Öner, “Başkanımız yine önümüzdeki 5 yıl için belediyemizin görevde olacağı sezon ve yıllarda şampiyonluk parolasıyla yola çıkacağız. Yatırımlarımızı ve tercihlerimizi ona göre yapmamız gerekiyor. Talimatını verdi, bizde ona göre sezon biter bitmez çalışmalara başladık. Daha önceden izlediğimiz sporcularla seçtiklerimizle kadromuzu oluşturmaya başladık. Yabancı oyuncu transfer çalışmamız da devam ediyor. Görüşmelerimizi yaptık. Son aşamasına geldik. İmzalar atıldıktan sonra bir basın toplantısında sizlere ve Ataşehirliler Başkanımız vasıtasıyla açılayacağız.” Diye konuştu.

KADINLAR FUTBOL 1.LİGİ 12 TAKIMA OYNANACAK

Kadınlar Futbol 1.Liginde 2019-2020 sezonunun 12 takıma oynanacağını kaydeden Taner Öner, Trabzon’un çekilmesiyle 9 takıma düşen lige 3 takımın geldiğini söyleyerek; “Ankara Fomget, Adana İdman  Yurdu ve Kocaeli kadın futbol takımları lige yükseldi. Altyapı çalışmalarımız başladı. Bundan sonra alttan gelen oyuncularımızı da takıma monte ederek takımı döndürmeyi planlıyoruz. Kendi yağımızla kavrularak bu işi yapmak istiyoruz. Geçen sezon alt yapımızda olup yer bulamayan oyuncularımızı kiralık olarak verdik. Pişmelerini sağladık. Yeniden kadrolarımıza dahil edeceğiz. Yaş ortalaması 19 – 20 olan bir ekip oluşturmak niyetindeyiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ