logo

Abdullah Der, ‘İstanbul’a Hizmet Nasılmış Görecekler’

Abdullah Der, ‘İstanbul’a Hizmet Nasılmış Görecekler’

Büyükşehir’in isteği ile Yeni Çamlıca bölgesinde Mülkiyet Tespiti çalışması yaptıklarını söyleyen Abdullah Der, “2019’da İstanbul’a hizmetin nasıl olacağını görecekler” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İtvhaber.com adına röportaj gerçekleştiren Recep Kenan, Yeni Çamlıca ve Mimar Sinan mahallerinde Büyükşehir’in isteğiyle çalışma yürüten Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların kapsamı ile ilgili bilgileri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Der’den aldı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BÖLGEDE ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Yapılan çalışmaları “Mülkiyet Tespiti” olarak niteleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Der, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda, Ataşehir Belediyesi olarak bölgede bir çalışma başlattıklarını, Teknik Başkan Yardımcısı ve teknik ekip ile Meclis Başkanı, bölgenin ileri gelenleri, muhtarlar ve mülk sahipleri ile toplantı yaparak çalışmalarda belli bir noktaya geldiklerini söyledi.

İSTANBUL’A HİZMET ETMEK, SORUNLARI ÇÖZÜLMESİ NASILMIŞ GÖRECEKLER

Ataşehir’in imar planlarında yetkilerinin olmadığını, yetkisi olanların yetkilerini kullanmadıklarını ifade eden Abdullah Der, mağduriyetlerinde sorumlularının olmadığını gören halkın farkındalığının sandığa yansıyacağına inandığını kaydederek, “Biz inançlı, dualara inana insanlarız. Bu halkın duası bizleri bir yerlere getirir. Uzun süreden beri mağduriyet yaşayan halkın sorunu çözülmezse, elini vicdanına koyarak 2019’da Ataşehir’i değil İstanbul’u da kısmet ederlerse, İstanbul’a hizmet etmek, sorunların çözülmesi nasılmış görecekler” dedi.

BÖLGEDE YAPILMASI GEREKENDE BÜYÜKŞEHİR YETKİLİ DEMİŞTİK

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Der, “Yeni Çamlıca Mahalle halkı, muhtarımız, esnaflar ve mahallenin önde gelenleri belediyemizi ziyaret ederek, bölgenin durumunu öğrenmek istediler. Biz de onlara; bölgede yapılması gereken çalışma yetkimizde olmadığını söyledik. Büyükşehir yetkili demiştik” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR: “ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YETKİ YOK. YETKİ BİZİM”

Der, “Bizim teknik başkan yardımcımızı ve personelimizi alarak Büyükşehir’e giderek bölgenin durumunu öğrenmek istemişlerdi. Gittiler, öğrendiler. Büyükşehir’den şunu söylediler; Ataşehir Belediyesi’nde yetki yok. Yetki bizim. Ataşehir Belediyesi bir taslak hazırlar, bize gönderirse, biz de üzerinde çalışırız. Cevabını veririz. Gerekeni de yaparız” dedi.

ÇALIŞMA BAŞLATTIK. BELLİ BİR NOKTAYA GELDİLER.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Der Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a verdiği röportajda şu ayrıntıları dile getirdi:

“Şimdi biz Ataşehir Belediyesi olarak bölgede bir çalışma başlattık. Teknik Başkan Yardımcımız ve teknik ekibimiz ile Meclis Başkanımız da olmak üzere, bölgenin ileri gelenleri, muhtarlarımız ve mülk sahipleri toplantı yaparak belli bir noktaya geldiler.”

İNŞALLAH ÇALIŞMALAR BİTER. BÜYÜKŞEHİR’E GÖNDERİRİZ.

“Devam edilen çalışmalarımız bir noktaya geldi. İnşallah kısa zamanda bu çalışmalar biter. Büyükşehir’e göndeririz. Umarız ve bekleriz ki bu çalışmalarımız dikkate alınır. Onaylanır. Vatandaşlarımızın Yeni Çamlıca ve Mimar Sinan mahallelerindeki endişeleri kalkar, beklentileri biter ve onlara iyi bir müjde veririz.”

“BÖLGEDEKİ ÇALIŞMA MÜLKİYET TESPİTİ”

“Bölgenin mülkiyet sorunu var. Mülkiyeti kaybolan vatandaşlarımızın sorunları, fedakarlık yapacak vatandaşlarımızın da gelerek buradaki görüşmelerle çözülecek. Bölgedeki çalışma şu anda mülkiyet tespiti çalışmasıdır.”

MECLİS ÜYELERİMİZ ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİNİ TEMSİL EDİYOR

“Sorun sadece Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mustafa Kemal, Barbaros ve Yenisahra mahallelerin sorunu değil. Ataşehir’imizin 17 mahallesi var. 10 mahallesinde imar yok. Bu çalışmaların o mahallelerde de yapılması lazım. Bölgede oturan Meclis üyelerimizden bazıları mahallelerinin dışına çıkmıyorlar. Sanki Ataşehir’de o mahallenin dışında bir sorun yok, ya da o mahallenin dışındaki mahallelerin Belediye Meclis üyesi değil. Meclis’te konuştuklarında o mahalleyi gündeme getiriyor sadece. Halbuki Meclis üyelerimiz Ataşehir’in 17 mahallesini temsil ediyor. Ataşehir’in bütün mahallelerindeki sorunları gündeme getirirlerse sevinirim.”

İSTANBUL’A HİZMET ETMEK, NASILMIŞ GÖRECEKLER.

“Biz defalarca söyledik. Bizde yetki olsa Ataşehir’in bütün mahallelerindeki imar planlarını yapar en kısa zamanda çıkarırız. Biz inançlı, dualara inana insanlarız. Bu halkın duası bizleri bir yerlere getirir. Uzun süreden beri mağduriyet yaşayan halkın sorunu çözülmezse, elini vicdanına koyarak 2019’da sade Ataşehir’i değil İstanbul’u da kısmet ederlerse; İstanbul’a hizmet etmek, sorunların çözülmesi nasılmış görecekler. “

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ