logo

ABDULLAH DER ‘KADIN FUTBOLUNA ÖNEM VERİYORUZ’

ABDULLAH DER ‘KADIN FUTBOLUNA ÖNEM VERİYORUZ’

Belediye olarak kadın futboluna önem verdiklerini söyleyen Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, genelde olduğu gibi Ataşehir’de de spor altyapısı sorunu olduğunu belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Olayın yaşandığı 2015 -2016 sezonda uygulanacağı söylenen ancak 2016-2017 sezonunda uygulanan 6 puan silme cezası ile başladığı TFF Kadınlar 1. Futbol Liginde zirveye oynayan Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, silinen 6 puan handikabına rağmen, yeni transferlerle güçlendiren kadroları ile şampiyonluk mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Çağdaş bir belediye olarak kadın haklarına ve kadın futboluna önem verdiklerinin altını çizen Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, ülke genelinde olduğu gibi Ataşehir’de de spor altyapısı sorunu olduğunu, mülkiyeti kendilerinde olan yerleri olmadığı için altyapı yatırımı yapamadıklarını, Esatpaşa ve Kayışdağı’nda yapılan altyapı çalışmalarının kısa süre sonra sonuçlarının alınmasının beklendiğini ifade etti.

TFF Kadınlar 1. Futbol Liginde – 6 puan cezasına rağmen şampiyonluk iddiası ile mücadele eden Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada; sezonu, Ataşehir Belediye Spor kulübünü, kadın futbolunu ve Ataşehir’deki spor tesisi ihtiyacını değerlendirdi.

İTİRAZLARIMIZI YAPTIK, SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Genç takımlarının lisanslarını iki gün gecikmeli verdiklerini ve federasyonun da lisansları onayladığını söyleyen Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, şikayet üzerine değerlendirmede 2015 -2016 sezonunda uygulanmak üzere -6 puan cezası uygulanarak 6 puanlarının silindiğini ve 2. olarak tamamladıkları sezonu 4. Olarak tamamlamış kabul edildiklerini, cezanın bu şekilde uygulanacağının kabul edildiğini kaydederek; “Bizim teknik heyet bir hata yapmıştı. Bu hatayı aynı zamanda federasyonda hata işlemiş oldu. 2 gün geç verilen lisanslarımız federasyon tarafından onaylanmış, bize verilmiştir. Daha sonrasında özelliklede “Kadın Futbolu”nda mücadele veren kulüpler; ‘neden ne ise, çekememezlik mi? Bir güçlü rakibi eksiltmek mi? Bilemiyorum…’ gidip federasyona şikâyet etmişler. Bu şikâyet üzerine lisanslarımız federasyon tarafından iptal edilmişti. Bu verilen ceza geçen yıl içindi. Biz ceza geleceğini biliyorduk. Ceza da geçen sezon için uygulanacaktı. Federasyondan bize; ‘siz ikinci sıradasınız ama bu gecikmeden dolayı aldığınız ceza nedeniyle 4’üncü sıraya düşeceksiniz’ dediler. Bizde yaptığımız hatadan dolayı ceza alacağımızı bekliyorduk, razı olduk ve kabullendik. Fakat beklediğimiz gibi olmadı. Bu yıl oynadığımız maçlardan kazandığımız puanlarımızdan 6 puanı sildiler. Bizde gerekli itirazlarımızı yaptık. Süreç devam ediyor. Olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap şuana kadar gelmedi. Umudumuzu da yitirmiş değiliz” diye konuşarak, ceza uygulamasının değişebileceğinin altını çizdi.

ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNE DEVAM EDİYORUZ

Bu ceza uygulamasına rağmen ligde şampiyonluk mücadelesine devam ettiklerini kaydeden Abdullah Der, yönetimde ve takımda değişiklikler yaparak daha da güçlendiklerini vurgulayarak; “Takımda ciddi değişiklikler yaptık. Alt sıralardaydık, şu an üçüncülüğe yerleştik. Adanaspor maçını da alacağız yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

KADINLARA, KADIN FUTBOLUNA ÖNEM VERİYORUZ

Hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der, itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“İddialıyız,amacımız ve hedefimiz şampiyonluk. Bizim tek eksikliğimiz sakatlanan futbolcularımızdır. Sakatlıklardan dolayı hem kalede hem de orta saha ve gol yollarında belli sıkıntılar yaşıyorduk. Kaleye ve orta sahaya yaptığımız transferlerle şu an iyi durumdayız. Bu oyuncuların birçoğu zaten bizden gidenlerdir. Eskiden gitmek isteyenler şimdi geri dönmek istiyorlar. Yönetim ve teknik heyette yaptığımız değişiklikler olumlu sonuçlar vermeye başladı.  Bizim belediyemizin kadınlara bakış açısı farklı olduğundan hem futbolcularımızı hem de kulübümüzü sahiplenerek çalışıyoruz. Çünkü biz çağdaş düşünen bir yapıya sahip olduğumuz için kadın haklarına ve kadın futboluna daha çok önem veriyoruz.”

CİDDİ BİR SPOR ALTYAPISI SORUNU VAR

Ülkemizde ve Ataşehir’de ciddi bir spor altyapısı sorunu olduğuna dikkat çeken Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der Ataşehir Belediyesi olarak spor altyapısına yatırım yapmak istediklerini ancak mülkiyet sorununun engel olduğunu kaydederek; “Bizim çok ciddi bir altyapı sorunumuz var. Ataşehir’de amatör takımlarımızın maç ve antrenman yapacakları sahamız, yerimiz yok.  Mevcut olan yerler belediyemize ait yerler değil.  Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan yerlerdir. Biz Esatpaşa’daki saha ile ilgili girişimde bulunduk. Milli Emlak‘tan talep ettik. Eğer alabilirsek ciddi bir saha, spor tesis yapacağız. Kayışdağı’nda parkın içinde bulunan saha ile ilgili yapılan spor kompleksi çalışması çevredeki vatandaşların isteği üzerine değiştirildi. Parkın içinde bir mini saha yapma kararı alındı. Kayışdağı’ndaki park ve mini saha yapımı çalışmalarına başlandı. Kısa zaman içierisinde biteceğini ön gördüğümüz parktan ve sahadan çevre halkı faydalanacaklar” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ