logo

Abdullah Der, ‘Siyaset Belden Aşağı Yapılmamalı’

Abdullah Der, ‘Siyaset Belden Aşağı Yapılmamalı’

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Toplantıları 2. Birleşimi CHP’li Üye Abdullah Der bilgi amaçlı söz alarak hakkındaki iddiaların yer aldığı haberler ile ilgili açıklamalar yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında gündemsiz toplandı. Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Der, hakkında iddiaların yer aldığı haberlerle ilgili kürsüden hitap ettiği genel kurulda Meclise bilgi verdi.

CEZAM; SEÇME SEÇİLME HAKKIMA, KAMUDA GÖREV YAPMAMA ENGEL DEĞİL

Basında kendisi ile ilgili haberler çıktığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Abdullah Der, Meclis üyelerini bu konuda bilgilendirmek için söz aldığını, kürsüyü kullandığını kaydederek; “2009 Yılında Meclis üyesi iken bir arkadaşımızla münakaşamız olmuştu. 9 yıldır mahkeme sürüyordu. Sonunda diğer arkadaşımız 4, ben de 8 ay ceza aldım. Benim bu cezam, seçme seçilme hakkıma ya da kamuda görev yapma hakkıma engel değil” diye konuştu.

SİYASET BELDEN AŞAĞI YAPILMAMALI

Kendisi ile ilgili sosyal medyada paylaşımları hatırlatan Abdullah Der, “Bazı Meclis üyesi arkadaşlarım, bazı siyasi parti ilçe başkanları sosyal medyada bunları paylaşıp, beni kamuoyunda rencide etmeye çalışıyorlar. Bizim Allah’a şükür kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Adaletin kestiği parmak acımaz. Bu işin infazı bellidir. Hukukçu arkadaşlarımız bunları bilir. Bir aynı Meclis’te görev yapan arkadaşlarız. Eğer Ataşehir’de siyaset yapacaksak; siyaset belden aşağı yapılmamalı…” diye konuştu.

HIRSIZLIK, NAMUSSUZLUK YAPMAMIŞIM, KİMSENİN YATAK ODASINA GİRMEMİŞİM

Ataşehir’de siyasetin farklı şekilde yapılmaya çalışıldığını ifade eden Ataşehir CHP’li Meclis üyesi Abdullah Der, siyasetin farklı şekilde yapılması durumunda ne var ne yok ortaya konulması gerektiğini kaydederek “Ben hırsızlık yapmamışım. Namussuzluk yapmamışım. Kimsenin yatak odasına girmemişim. Okul önlerinde arkadaşlarız var. Ama biz bunları teşhir etmedik. Etmeyiz de… Bu tür siyaset yapan arkadaşlarımızı buradan kınıyorum. Siyaset yapılacaksa adam gibi yapılmalı” dedi.

ALINDI, GİDİLDİ… BEN BURADAYIM ARKADAŞLAR

“Rica ediyorum kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyin arkadaşlar” diyerek siyasetin doğru yapılması davetini yineleyen Abdullah Der, konuşmasında; “Hukukçu arkadaşlar var. Bizim her şeyimiz ortada. Kaç gündür gazeteciler arıyor, Belediye Meclis üyesi arkadaşlar arıyor; alındı, gidildi… Ben buradayım arkadaşlar. Varsa cezayı gerektirecek suçum buyurun, gelsinler alsınlar” ifadelerine yer verdi.

8 SAAT ÇALIŞIYORDUM 24 SAAT ÇALIŞACAĞIM

Abdullah Der, konuşmasını, “Şunu yapmayın; biri gitti peşinden öbürde gidecek… Ataşehir’i alacağız… Biz, birimiz gidersek; binimiz diriliriz… Günde 8 saat çalışıyordum. Bundan sonra 24 saat çalışacağım. Ev ev, sokak sokak, hodri meydan… Biz siyaseti halka giderek, hizmetlerimizi yapıp, ikna ederek seçimi alacağız” ifadeleri ile tamamladı.

OLAY KAVGA, DARP OLAYDIR KENDİSİNİ BAĞLAR

Abdullah Der’in konuşmasına yanıt amacıyla söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Meclis üyesi arkadaşlarının başına gelenlerini kendisini de üzdüğünü ifade ederek, “Olay kavga, darp olaydır. Kendisini bağlar. Biz haberi kararla birlikte gazetede gördük. Bu siyaseten kullanılabilir. Kişilik haklarına saldırı olmadan… Hukuk kararını vermişse gereği yapılır. Meclisimize gelmiş bir tebligat varsa Meclis Başkanı olarak siz gereğini yapıp ilgili yerlere göndermeniz gerekir. Seçme seçilme hakkının alınması bizi ilgilendirmiyor. İsteriz ki dönemini tamamlasın” dedi.

Mustafa Cevat Arzık, Abdulla Der’in suçlayıcı ifadelerle bütün Meclis üyelerini zan altında bıraktığını, yaptığı suçlama ile ilgili ismin açıklanması gerektiğini, açıklanmazsa suç duyurusu yapılacağını kaydetti.

İftira atılıyorsa ismin de söylenmesi gerektiğini, Ataşehir’in skandallarla anılır olduğunu iddia eden Ak Partili üye İsmail Levent ve Müjdat Çalış, İnan Bektaş ve Sadi Özata’nın aralarında bulunduğu meclis üyeleri yaptığı konuşmalarla, konu üzerine görüşlerini belirtiler.

Olayın kişisel olduğuna dikkat çeken Özata, kişisel bir olayın kurumsallaşması nedeniyle tartışmaların büyüdüğünü kaydetti.

Tartışma sonunda Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan, 05 Temmuz 2018 günü Saat 17:00’da toplanmak üzere toplandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ