logo

Abdullah Sevim’den Evsizler İçin Belediyelere Çağrı

Abdullah Sevim’den Evsizler İçin Belediyelere Çağrı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den belediyelere soğuk havanın kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde evsizlerle ilgili çağrı geldi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den belediyelere evsizlerle ilgili çağrı geldi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul’da soğuk havanın kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde, evsizlere dair açıklamalarda bulundu. Evsizleri soğuk havalarda spor salonlarında toplamanın evsizler için “onur kırıcı” olduğunu ifade eden Sevim, “Bu kardeşlerimizin, toplu mekanlar yerine otel türü yerlerde konaklamalarına imkan sağlayacak adımlar mutlaka ve süratle atılsın. Havanın çok soğuk olacağı zamanlarda, bu insanlarımız gidip oralarda güvenli bir şekilde konaklasın!” dedi.

Başkan Sevim sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’da kış yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı.

Ülkemizin birçok yerinde, yılın ilk karı yağdı…

Kar, kimimiz için bereket, kimimiz için güzellik, kimimiz için mutluluk olan kış ve kar, maalesef evsiz kardeşlerimiz için sevindirici olamıyor maalesef…

Yaptığımız araştırmalara göre, İstanbul’da, farklı sebeplerle evsiz kalmış 6 ila 8 bin arasında insanımız var. Bu kardeşlerimizin sorununu çözmek, hepimizin boynunun borcu. Üstelik bu insanlarımızın 3’te 2’sinin çalışabilmesi için fiziki bir engeli de yok.

Bu mesele acil. Ancak daha da acil olanı, bu kardeşlerimizin barınma problemi.

Havanın çok soğuk olacağı günlerde, belediyelerin tüm evsizleri bir spor salonuna, bir kültür merkezinde ağırlıyor olması için hiç yoktan iyi denebilir.

Art niyet elbette yok ancak bu davranış üzülerek ifade ediyorum ki onur kırıcı.

Ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde, evsizlerle yaptığımız görüşmelerde, bu tarz yerlerde başlarına bir şey gelmesinden çekinen insanlarımız olduğuna da şahitlik ettik.

Ben buradan, tüm belediye başkanlarına çağrıda bulunmak istiyorum.

Bu kardeşlerimizin, toplu mekanlar yerine otel türü yerlerde konaklamalarına imkan sağlayacak adımlar mutlaka ve süratle atılsın. Havanın çok soğuk olacağı zamanlarda, bu insanlarımız gidip oralarda güvenli bir şekilde konaklasın!

Sonrasında ise kanayan bu yaraya hep birlikte çareler arayalım!”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ