logo

Adalar’da Elektrikli Ulaşıma Kaymakamlıktan ‘İZİN’ Yok

Adalar’da Elektrikli Ulaşıma Kaymakamlıktan ‘İZİN’ Yok

Adalar Kaymakamlığı, İBB tarafından atlı faytonların yerine kullanılacak elektrikli araçların test ve kullanımına Karayolları Trafik Kanunu’na uygun görülmediği gerekçesiyle izin vermedi.

Elektrikli araçları reddeden Adalar Kaymakamlığı’nın kararı ve red kararına İmamoğlu’ndan ilk açıklama…

Adalar Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından atlı faytonların yerine kullanılacak elektrikli araçlara Karayolları Trafik Kanunu’na uygun görülmediği için izin vermedi.

Adalar Kaymakamlığı, İBB’nin 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu’na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti.

“İBB HİZMETLERİNE BİR ENGELLEME DAHA!”

İBB sosyal medyadan yaptığı il açıklamada, “Adalar Kaymakamlığı, “İBB HİZMETLERİNE BİR ENGELLEME DAHA!” İBB’nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu’na uyulmadığı gerekçesiyle reddetti.” dedi

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN TESTİNE VE KULLANILMASINA İÇİN VERİLMEDİ

Adalar’da faytonların kaldırılmasının ardından elektrikli araçların kullanılması kararı ardından araçların tanıtımını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, elektrikli araçların test edilmesi için bu sabah Büyükada’ya gitti. Adalar Kaymakamlığı, tanıtımı yapılan elektrikli araçların testine ve kullanılmasına için verilmediğini açıkladı.

 “TEST SÜRÜŞLERİNİN YAPILMASI UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR”

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 15 Haziran 2020 tarihinde başvuru yapıldığının kaydedildiği Adalar Kaymakamlığı tarafından yazılı yaptığı açıklamada,  “İlgi sayılı yazınızda Adalarda kullanılmak üzere 60 adet elektrikli araç alındığı, bahse konu araçların sahada teknik kontrollerinin yapılması ve araçların çalışacağı güzergâhların belirlenmesi, test sürüşlerinin yapılması için gerekli iznin verilmesi talep edilmiştir. Bu kapsamda yazıda adı geçen araçların, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 20/1 a/l (Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan aracın satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için; hurdaya çıkarılma halinde çıkarılış tarihinden itibaren bir ay içinde tescilinin silinmesi için; yazılı olarak ilgili tescil kuruluşuna başvurmak) ve 91 ( Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmak) maddelerinde istenilen belgelerinin bulunmamasından dolayı sahada teknik kontrollerinin yapılması, araçların çalışacağı güzergâhların belirlenmesi ve test sürüşlerinin yapılması için istenen izin Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince uygun görülmemiştir.” İfadeleri yer aldı.

BELGELERLE MÜRACAATINIZ HALİNDE TALEBİNİZ DEĞERLENDİRMEYE ALINACAK

Kaymakamlık açıklamasında; “İlgili mevzuat gereği zorunlu belgelerle birlikte müracaatınız halinde talebiniz değerlendirmeye alınacak olup, ilgili belgeler olmadan araçların trafiğe çıkması durumunda, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanacak ve araçlar trafikten men edilecek.” Uyarısında bulundu.

İMAMOĞLU KARARI DEĞERLENDİRDİ

Adalar’da kaldırılan atlı faytonların yerine kullanılacak 60 elektrikli aracın tanıtımı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükada’da yapıldı.

Adalar Kaymakamlığı kararı ile ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, araçların tescil sürecinin devam ettiğini belirterek “Bugünkü tescil ile ilgili süreç bu. Son dakika olacak şekilde… Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı” ifadelerini kullandı.

“VALİYLE KONUŞTUM, SORUN ÇÖZÜLECEK”

Adalar Kaymakamlığı ararı ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve Valinin sorunun çözüleceğini söylediğini belirtti. İmamoğlu kaymakamlığın kararıyla ilgili, “Bir bilgi eksikliği var. Çünkü biz kararla tüm yolları yaya yolu ilan ettik. O yollara uygun araçlar. Keşke kaymakam bey aramızda olsaydı. Her şey tamamlanacak ve araçlarımız hayata geçecek. Valimizle de dün görüştüm. Süreçle ilgili bilgi verdim. Pazartesi günü tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

https://www.facebook.com/istanbulbuyuksehirbld/videos/257382255359052/

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ