logo

Adem Boz, ‘Seçim Barajının Kaldırılmasını İstiyoruz’

Adem Boz, ‘Seçim Barajının Kaldırılmasını İstiyoruz’

SP Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Şeker fabrikalarının satışına, seçim barajına ve ittifaka karşı olduklarını, kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkaracaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

2 Mart’ta Ülker Arena Salonu’nda kurucuları Necmettin Erbakan’ı anma ve anlama programı olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, tüm vatandaşların programlarına davetli olduğunu belirtti.

SON FABRİKA SATILDIĞINDA ASFALTIN YENİLEMEYECEĞİNİ ANLAYACAKLAR

Kızılderili sözünü olan; “Son ağaç kesildiğinde, son nehir zehirlendiğinde, son balık öldüğünde paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz” söylemi hatırlatan Adem Boz, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun bu Kızılderili söylemine atfen; “Son fabrika satıldığında, Son üretici toprağını terk ettiğinde, beyaz Ak Partililer beton ve asfaltın yenilemeyeceğini anlayacaklar” sözlerini hatırlattı.

CARGİLL KİM? CARGİLL EŞİTTİR; AMERİKA, PKK, İSRAİL

GDO’lu mısırdan nişasta bazlı şeker şurubu üreten ABD şirketi Cargill tarafında hazırlanan rapor ile hükümetin 14 tane şeker fabrikamızı satışa çıkardığını kaydeden Adem Boz, Cargill kim? Sorusunu sorarak; “Cargill eşittir; Amerika, PKK, İsrail. Bizim düşmanımız.  Zarar mı ediyor bu fabrikalar. Niye düşmanına satıyorsun. Yok mu o bölgede fabrikayı alacak 15 – 20 yiğit. Vatandaşa aç, vatandaş alsın” diye konuştu.

AMAÇ ŞEKER ÜRETİMİNİ DURDURMAK

Partisinin yaptığı bir çalışma sonrası hazırlanan raporla zarar etse bile bir fabrikanın kapatılması ile daha fazla zarar ettiğinin kanıtlandığını kaydeden Adem Boz, hükümetin şeker fabrikalarının satışından vazgeçmesi gerektiğini vurgulayarak, “Milletin ekmek yediği, ucuza ve sağlıklı şeker aldığı, şeker ürettiğimiz fabrikaları satışını durdurun talimatı vermeli. Alan fabrikayı çalıştırmak amacıyla almıyor. Alan arazisini, kullanmak üzere alır almaz fabrikayı kapatıyor. Amaç şeker üretimini durdurmak zaten… Hükümet bunlarla uğraşmalı. 4 yaşındaki kız çocuğu cinsel tacize maruz kalıyor. Amca, dayı yeğenini istismar ediyor. Hükümet bunlarla uğraşmalı” dedi.

ABD’Lİ CARGİLL’E BURSA TEŞKİLATIMIZ KARŞI ÇIKTI

Kongrede güven tazeleyerek ikinci kez Ataşehir İlçe Başkanlığı görevine seçilişinin ardından Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamalarda “Şeker Fabrikalarının satışı”na karşı olduklarını kaydeden Adem Boz, parti olarak hiçbir fabrikanın yabancıya satışını onaylamadıklarını vurgulayarak, “Amerika’nın GDO’lu mısırdan nişasta bazlı şeker şurubu üreten şirketi Cargill fabrika kurmaya karar verdiği zaman bizim Bursa teşkilatımız karşı çıktı. Çok ciddi mücadele verdi. Hükümet vasıtası ile yatırım yaptıkları ülkemizde, şeker üretimini elimizden alacaklar dedik. Öyle bir arazi tahsis etti ki hükümet bu şirkete Bursa’da. Bursa’da GDO’lu mısırdan nişasta bazlı şeker şurubu üreten ABD şirketi Cargill 15 gün önce bir rapor hazırladı. O rapor ile birlikte hükümet 14 tane şeker fabrikamızı satışa çıkardı.  Cargill kim? Cargill eşittir Amerika, bizim düşmanımız. Cargill eşittir PKK, İsrail. Zarar mı ediyor bu fabrikalar. Niye düşmanına satıyorsun. Yok mu o bölgede fabrikayı alacak 15 – 20 yiğit. Vatandaşa aç, vatandaş alsın. Ordumuz Afrin’de beka mücadelesi veriyor. Bu neyin mücadelesi? Halka aç, müteşebbise ver; yok. Niye? Tek bir sebebi var; rant!” dedi.

HİÇBİR AVRUPA ÜLKESİ YERLİ, MİLLİ BİR ŞEYİNİ SATMAZ

Kendi dönemlerinde Necmettin Erbakan liderliğinde sanayi hamlesi başladığını kaydeden Adem Boz, sermayenin ayağına bastıkları için bedel ödediklerini iddia ederek, “Bizim yaptığımız 112 tane ihtiyaç fabrikasını, 40 tane ağır sanayi, 4 tane de sağır harp sanayi fabrikasını sattılar. Konya’da 100 bin traktör üreten fabrika yaptık. 80 bin ağır vasıta motoru üreten fabrika yaptık. Bunlar satıldı. Bunlar hiçbir Avrupa ülkesi halkının müsaade etmeyeceği şeyler. Hiçbir yerli, milli bir şeyini satmaz” diye konuştu.

YÖNETİM KURULUMUZU YÜZDE YÜZ ARTTIRDIK

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirdiğimiz röportajda ikinci dönem Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı olarak görevlendirilen Adem Boz, itvhaber.com adına Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda kongre süreci ve parti çalışmaları ile ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

itvhaber.com adına Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda ikinci kez görevlendirildiğinin altını çizen Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, süreçle ilgili, “Yüzde 97’lik bir oranla yeniden Ataşehir İlçe Başkanlığında bize görev verildi. Aralık ayında kongremizi icra ettik.  Saadet Partisi Ataşehir’de ikinci dönemde görevlendirilme yapılmış oldu.  Tabi 3 yılın üzerine yeni bir dönemde beklentiler farklı olacaktır.  Partinin ivme kazanması, topluma nezdinde karşılık bulması, Genel Başkanımızla birlikte tüm kesimleri kucaklayıcı üslubu dâhilinde çok katılım var. Bu sebepten dolayı yönetim kurulumuzu yüzde yüz arttırdık.  Ciddi bir çalışmanın içerisine girdik. Bundan sonra bize yatmak yok. Kongremiz Ataşehir’imize, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlar getirsin inşallah” şeklinde konuştu.

YAPILAN GÖRÜŞMELER İTTİFAK GÖRÜŞMESİ DEĞİL

Adem Boz ittifak ile ilgili partisinin görüşlerini şöyle açıkladı: “Genel başkanımızın parti liderleriyle yapılan görüşmelerin hiç biri ittifak görüşmesi değildi. Parti olarak tüm sorunları kapsayan mesela; ekonomi, iç göç, seçim, tarım ve hayvancılıkla ilgili ciddi raporlar hazırlıyoruz. Seçimlerle ilgili uyum yasaları çerçevesinde de bir rapor hazırladık. Bu konuda tüm partilerden randevu talep ettik. Kendilerine hazırladığımız kitabı götürüp böyle bir kamuoyu oluşturup, doğru bildiğimiz şeyi onlara da gösterip ülkemizin yararına bir iş yapmaktı. Buna ilk cevabı CHP Genel başkanı kemal Kılıçdaroğlu verdi. Kendilerine gidildi ve anlatıldı. Çok da güzel oldu. Tabi havuz medyası buna  “şer ittifakı” gibi yaftalar yapsa da onların bu olumsuzluklarına bakacak durumda değiliz. 50 yıldır bunlar zaten yapılıyor ama bugün yine bakıyorsunuz yine kandırıldık diyebiliyor. Ama biz hala kandırıldık demedik.”

İTTİFAK YOK, KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun Ankara’da seçim süreci ve olası ittifak görüşmeleri iddialarına açıklık getiren SP Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz bir ihanete uğradık. Sırtımızdan hançerlendik. O da AK Parti tarafından. Biz memleket ve ümmet için yaptığımız hiçbir icraattan pişman değiliz. Yanlışta yapmadık ve yapılması gerekeni bedel ödeyerek yaptık.  Randevularımıza Meral Akşener ve Mustafa Destici’den sonra bir hafta ertelemeyle Tayyip Bey randevuyu verdi.  Görüşmede Sayın başbakanımızda vardı. Normal 45 dakika olması gereken görüşme bir buçuk saat sürdü.  Bunları Ankara’da katıldığımız bir eğitimde Sayın Genel başkanımız Temel Karamollaoğlu dile getirdi. İttifakla ilgili herhangi bir konuşma yok.  Kendilerinin teklifleri var. Genel başkanımız çıktığı televizyon programlarında bunu net bir şekilde açıklıyor. Biz hiçbir parti ile ittifak yapmıyoruz mesajını her ortamda dile getiriyor. Kendi adayımızı kendimiz çıkaracağız. Bu konuda netiz. Havuz medyası bu olayları hala kurcalamaya devam ediyor.  Bizleri CHP, HDP gruplarıyla yan yana göstererek AK Parti kendi seçmeninin çözülmemesini sağlıyor.”

BİRLİKTE HAREKET EDELİM TEKLİFİ GELMİŞ

SP (Saadet Partisi) Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Birlikte çalışalım, birlikte hareket edelim diye teklif gelmiş. Nasıl birlikte hareket edebiliriz. Yapmış olduğunuz şu politikaların hepsinden vazgeçin, bırakın birlikte çalışalım. Yapmış olduğunuz bütün politikalarını değiştirmeleri ile ancak mümkün olur. Bizimde şartımız bu. Yani bize bakanlık verin, başbakan yardımcılığı verin değil bizim talebimiz. Bizim talep ettiğimiz politikalarını değiştirsinler zaten bizim iktidar olmamıza gerek yoktur. Bir sofrada tuz ile çatal eksikse biz o sofraya tuz ve çatalı getiririz.  Ayrı bir sofra kurmayız. Ama baktık ki sofraya tabaklar zehirli, suyun içinde katran var, yediğim gıda beni öldürecek çatalı bıçağı altın tabağı da gümüş olsa ben o sofraya oturmam. Dolayısıyla bu görüşmelerin temel felsefesi ittifak değil. Bütün partilerin bir araya gelmesi birlikte oturması Genel başkanımızın da istediği bir durum.  Parlamentodan bir karar geçecekse önce biz konuşalım ortak yolu bulup çıkaralım. Ülkenin faydasına olacak durumda bu.”

BİZ, SEÇİM BARAJININ KALDIRILMASINI ÖZELLİKLE İSTİYORUZ

“Biz seçim barajının kaldırılmasını özellikle istiyoruz.  Bu haksızlığın, günahın, vebalin kalkması lazım… 82 Anayasasının bir dayatmasıdır. Bugün Ak Partide politika yapan arkadaşlarımız geçmişte bizde siyaset yaptıklarında bundan şikâyetçiydiler. Hep şikâyetçilerdi. Ama güç kendilerine geçince güç bizim olsun aman bu partiler parlamentoya girmesinler dayatmasını yapıyorlar. O partilerin seçmenlerinin olduğunu da unutuyorlar.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ