logo

ADI ‘GAZİ KARS’ OLARAK TESCİLLENSİN

ADI ‘GAZİ KARS’ OLARAK TESCİLLENSİN

karsCHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kars ilinin adının ‘Gazi Kars’ olarak değiştirilmesi için Kanun Teklifi verdi. Barış Yarkadaş’tan Kars iline “Gazi” unvanı teklifi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk milli mücadelesinde gösterdiği fedakarlıktan ötürü Gazi unvanı alan Kars ilinin “Gazi” unvanının yenden verilerek tescillenmesi talebi ile kanun teklifi verildi.

‘BÖLGE HALKINDAN YOĞUN TALEP VAR’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından verilen kanun teklifinin gerekçesinde, ‘Kars halkının Türk milli mücadelesinde gösterdiği fedakârlıktan ötürü şehre Gazi unvanı verilmiştir. 1921 yılında yapılan Moskova ve Kars Antlaşmaları ile yeni sınırlarına kavuşan Kars, Cumhuriyet’in ilanından sonra aynı adlı ilin merkezi yapılmıştır.​ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir ile binlerce kahraman askerimizin verdiği mücadele tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Kars iline gazilik unvanının verilmesi bölge halkı tarafından haklı gerekçelerle talep edilmekte ve kentin verdiği mücadelenin gazilik unvanıyla yeniden tescillenmesi oldukça önemlidir. Böylelikle vatan toprağını korumak için canlarını feda eden 93 Harbi, Sarıkamış ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhu da şad edilecektir. Bu sebeple Kanun Teklifimizin yasalaşarak Kars iline ‘Gazi’ unvanı verilmesi büyük önem taşımaktadır’ ifadelerine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ