logo

AEDD ‘DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

AEDD ‘DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

atashir_AEDD_kadinlar_gunuAtaşehir Engelliler Dayanışma Derneği, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında engelli anneleri ve engelli yakını kadınların katıldığı bir gece düzenlediler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen dayanışma konserine; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yönetimi, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve ilçe yönetimi, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Cemalettin Saydam, STK temsilcileri ile engelli aileleri ve Sanatçı Serpil Çakmaklı katıldı.

Saygı duruşu ve Yeditepe İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi.

“DERNEĞİMİZDE SİYASET OLMAYACAK, GÖNÜL BİRLİĞİ OLACAK”

Sunuculuğunu kendisi de engelli olan program yapımcısı, sunucu, şair Zeynel Parmaksız’ın yaptığı gecenin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Birol Ekşi; “ Küçükbakkalköy’de başlayıp tüm Ataşehire yayılan bir gönül köprüsü oluşturduk. Kuruluşumuzdan bugüne bizlere destek veren herkese teşekkür ederim. Kuruluşumuzda da derneğimizde siyaset olmayacak, gönül birliği ve köprüsü olacak dedik. Bu amaçla yola çıktık. Bu günde Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin desteği ile yolumuza, amaçlarımız doğrultusunda devam ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz, iyi ki gönüllerdesiniz, hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

ENGELLİ OLAN ANNELERİMİZ ÇOK GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Engelliler ve kadınlardan yoğun ilgi gören sanatçı Serpil Çakmaklı, bu tür etkinliklere her zaman destek verdiğini kaydederek; “ Dünya Emekçi Kadınlar Günün de öncelikle başta engelli analarını tebrik ediyor ve kutluyorum.  Hepimiz anneyiz, bizimde çocuklarımız var ama biz daha kolay yetiştirebiliyoruz. Engelli olan annelerimiz maalesef çok güçlük çekiyorlar. Bu anlamda en büyük alkışı bence engelli anaları hak ediyor” dedi.

HAYATA BAĞLANMALARI İÇİN KATKI SUNMAK

“Gönlü güzel değerli annelerimiz Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” diyerek söze başlayan Ataşehir Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül; “ En değerli varlık çocuklarımız. Herkes ister ki sağlıklı sıhhatli olsun ama bazen böyle durumlarla da karşılaşabiliyor insan. Önemli olan hayata bağlanmaları için katkı sunmaktır. Devletin katkılarının bir nebzede olsa rahatlattığını düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

Engellerin aşılmak için var olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, da şöyle konuştu: “Engeller aşılmak için vardır. Engelli arkadaşlarımız engelli olarak değil; o zorlukları aşabilen, beklide anneleri ile birlikte bizlerde olmayan yetenekleri ile bunu aşmayı bilenler. Bundan dolayı bu fedakâr, mücadele azmini kendisinde gören annelerin ellerinden öpüyorum. Bu konuda duyarlı davranan ve bu konuları gündeme getiren derneklerin sayesinde bizde duyarlı davranmaya devam edeceğiz.  Bu vesile ile çalışan emekçi kadınlarımızın bu gününü kutluyor ve bu günü canları pahasına armağan eden tüm kadınlarımızı saygı ile anıyorum.”

ATAŞEHİR’DE ÖZEL EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Ataşehir’de engellilere yönelik 5 tane özel eğitim okulu olduğuna dikkat çeken Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, özel eğitime verdikleri önemin altını çizerek; “Bu programın Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle öncelikle çalışan emekçi kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Ataşehirde 5 tane özel eğitim okulumuz var. Müdürlük olarak özel eğitime önem veriyoruz. Bu konuda bize yapılan başvuruları titizlikle değerlendiriyoruz. Bu konuda önemli projelerimizin olduğunun müjdesini buradan verebilirim” dedi.

Engelli okullarında kurs gören engelli annelerinin arasında seçilen annelere plaket ve çiçek takdim edildi. Daha önce tespit edilmiş ihtiyaç sahibi engellilere 4 adet tekerlekli sandalye teslim edildi.

Ataşehir Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen geceye katılan sanatçılar Sami Yalçın, Erhan Demir, Mete Can, Ruhi Birkalır ve Şahmaral seslendirdikleri eserlerle katılımcılara güzel bir müzik ziyafeti sundular.

Ataşehir Belediyesi tarafından kadınlara çeşitli hediyelerin de verildiği gece, ikramlar ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ