logo

AFAD Gönülleri İçin ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ Eğitimleri Başlıyor

AFAD Gönülleri İçin ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ Eğitimleri Başlıyor

AFAD Gönüllülük sistemi eğitimlerini tamamlamış gönüllüler için, destek olmak istediği alanda Ataşehir AFAD Merkezinde ‘’Destek AFAD Gönüllüsü’’ eğitimleri başlıyor. 

Recep Kenan/itvhaber.com

AFAD Gönüllülük sistemi ile uzaktan eğitimlerini tamamlamış gönüllüler destek olmak istediği alanla ilgili 23-27 Mayıs 2022 tarihlerinde Ataşehir İlçe AFAD Merkezinde (Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi yanı) yapılacak ‘’Destek AFAD Gönüllüsü’’ eğitimlerine katılabilecekler.

EĞİTİME DEVAM DAVETİ!

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda, “Destek AFAD Gönüllüsü’’ eğitimi ile ilgili, https://gonullu.afad.gov.tr/ üzerinden AFAD Gönüllülük sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış gönüllüler; arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip, destek olmak istediği alanla ilgili 23-27 Mayıs 2022 tarihlerinde Ataşehir İlçe AFAD Merkezinde (Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi yanı) yapılacak ‘’Destek AFAD Gönüllüsü’’ eğitimlerine katılabilirler.” ifadeleri yer aldı. 

“TEMEL AFAD GÖNÜLLÜLERİ”

AFAD Gönüllüleri, toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak “Temel AFAD Gönüllüleri”nin afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar ve alması gereken tedbirler konusunda gönüllülük sisteminden aldıkları uzaktan eğitimlerle farkındalık kazanması ve bilgi sahibi olması ile bu farkındalığı çevresinde yaygınlaştırmasını hedefliyor.

DESTEK AFAD GÖNÜLLÜSÜ

Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak için oluşturulan Destek AFAD Gönüllüsü olmayı talep eden gönüllülerin katıklarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek, toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek amaçlanıyor.

AFET VE ACİL DURUMLARDAN DAHA ETKİN HİZMET

AFAD, oluşturulan “AFAD GÖNÜLLÜSÜ” ve “Destek AFAD Gönüllüsü” ekipleri ile afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamayı amaçlıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ