logo

Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’nda Acı Gün: 8 Şehit

Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’nda Acı Gün: 8 Şehit

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin kırsalındaki Kel Tepe’de, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik terörist grubun, güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdığı çatışmada 8 asker şehit oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Afrin’de TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nın 42.gününde 1083 rakımlı tepede tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik terörist grubun  ağır silahlı PYD/YPG’li teröristlerle yaşanan çatışmada 8 asker şehit olurken 20 asker, 3 Polis Özel Harekat mensubu ve 3 korucunun yaralandığı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre çatışmada 8 asker şehit oldu, 20 asker, 3 Polis Özel Harekat mensubu ve 3 korucu yaralandı. Havalanan F-16’lar, teröristlerin mevzilerini bombaladı. 22 terörist öldürüldü, 2’si sağ yakalandı.

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından yapılan açıklamalarda destek için havalanan ATAK helikopteri de isabet aldığı, çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu, 20 askerin yaralandığını belirtti. Teröristlerin saldırısında isabet alan helikopter iniş yapamayarak geri çekildi.

AFRİN KIRSALI KEL TEPE’DE AĞIR SİLAHLI TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA

Hatay’ın Hassa ilçesinin karşı tarafına düşen Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında, güvenlik güçleri ile PYD/YPG’li teröristler arasında çatışma çıktı. Ağır silahlarla saldırıda bulunan 23 terörist, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

PÖH, JÖH VE KORUCULARA SALDIRDILAR

Terörist grubu etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ele geçirmek için ilerlediği Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellerden 80-100 kişilik terörist grubu çıktı. Tünellerden çıkan teröristler, ellerindeki ağır silahlarla PÖH, JÖH ve koruculardan oluşan timlere saldırmaya başladı.

Afrin’in kuzeybatı kırsalında, Hatay’daki Akbaba Hudut Karakolu’nun karşısına düşen Mehmedli, Bilalko ve El Maski köylerinin arasındaki 1083 rakımlı tepeye dün sabah teröristler sızma girişiminde bulundu. Jandarma ve Polis Özel Harekât timleri ile korucular, teröristleri püskürttü.

TSK’DAN İLK AÇIKLAMA: 5 ŞEHİT 7 YARALI

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 1 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 7 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ