logo

Ak Parti Ataşehir’de Buğday Çorbası Dağıttı

Ak Parti Ataşehir’de Buğday Çorbası Dağıttı

ak_karavanaAk Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı 100. Yılında Çanakkale zaferi ve Şehitleri Anma törenleri kapsamında Ataşehir’de  askerin karavana yemeği ‘Buğday Çorbası’ dağıttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı, Küçükbakkalköy kapalı Pazar yerinde düzenlediği etkinlikte cepheden dağıtılan karavana yemeği “Buğday Çorbası” ile o günlerden bir asker öğününü anımsatırken; askerlerimizin Çanakkale’de hangi koşullarda savaştığını görmemizi ve vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden verip şehit düşen ecdadımızın çektiği zorlukları günümüze taşıdı.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Sinan Ayrancı, Selami Kaplan, Metin Kale’nin de aralarında bulunduğu ilçe yöneticilerinin katıldığı asker karavana yemeği “Buğday Çorbası” dağıtıldığı Çanakkale Şehitleri Anma etkinliklerine; aralarında Uzm. Dr. Osman Arıkan, Gülşen yiğit, Osman Tanrıkulu’nun olduğu Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayları, partililer ve Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

ak-karavana_6

Vatandaşlara karavanadan buğday çorbası dağıtan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, askerlerin Çanakkale savaşı sırasında yedikleri karavan yemeğini biz bu gün şehitlerimiz anısına burada dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza Çanakkale savaşında askerlerimizin yemeği “Buğday çorbası”nı dağıtıp temsili olarak o günleri yeniden yad ediyoruz. Ecdadımızı, şehitlerimizi hatırlamak adına böyle bir faaliyette bulunuyoruz. Ecdadımızın ne zor şartlarda savaştığını bir kez daha bütün vatandaşların görmesini sağlıyoruz. Belki bazılarımıza doyurucu gelmeyebilir. Bazılarımıza tatsız gelebilir. Ancak askerlerimiz o koşullarda bu yemeği bulduklarına seviniyorlardı. Silaha sarılıp düşmanla savaşıyorlardı. Biz buğday çorbası dağıtmayı gelenekselleştiriyoruz Ataşehir’de.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ