logo

Ak Parti Ataşehir’den Gazetecilere Kutlama

Ak Parti Ataşehir’den Gazetecilere Kutlama

ak_parti_Atasehir-gaztecilerAk Pati Ataşehir ilçe Teşkilatı, düzenlediği bir kahvaltıda bir araya getirdiği bölgede çalışan gazetecilerin Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Recep Kenan/ataşehirweb.com

Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ak Parti Belediye meclisi üyeleri, Ak Parti Ataşehir İlçe yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının ev sahipliğindeki kahvaltıya, Ataşehir ve bölgede yayın yapan yerel basın çalışanlarının yanında ulusal basından bazı çalışanlar da katıldı.

“Sizin bu önemli gününüzde birlikte iken ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.” diyerek, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu; “İnşallah ilerleyen yıllarda; birlikte, daha güzel koşullarda gazeteciler günü kutlamak nasip olur.”, “Aramızda bulunan; öncelikle, Ataşehir’in çok değerli gazeteleri, internet haber portalları, yakın bölgelerimizdeki gazetelerin temsilcilerine hoş geldiniz diyorum.” dedikten sonra, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu gün hem Ataşehir’i konuşalım hem de sizleri dinleyelim istedik. Biz, Bakanımız Egemen Bağış, milletvekilimiz Erol Kaya ile konuştuk. Özellikle mesleki sorunları ilgili milletvekillerimize ilettik. Bu konuda yıpranma payı ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Zor şartlarda çalışan gazetecilerin koşullarında bir ölçüde de olsa iyileştirme sağlayacağını düşünüyorum. Umarım eksikler daha da düzelir, iyileşmeler gerçekleşir.”

“Ataşehir’e gelirsek; malumunuz biz 2009 yılından bu yana muhalefetteyiz. Sayın Başbakanımız Ataşehir’e geldiğinde ‘muhalefet yapmanın, muhalefette olmanın zorluklarını ve kolaylıklarını göreceksiniz’ demişti. Bu yönüyle muhalefette olmanın zorluğunu yaşıyoruz. Geçen 4 yıla yakın zaman zarfında iyi bir muhalefet örneği sergilediğimi düşünüyorum. Burada hem Ataşehir Belediyesi Ak Parti meclis Gurubu’na hem ilçe yönetimine ayrıca mecliste bulunmayıp muhalefete katkı veren diğer siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Bir Ataşehir var. Ve Ataşehir’in tüm kaynakları Ataşehirde yaşayan insanlar için var. Bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmeye çalıştık. Bu yılda önümüzdeki günlerde her yıl olduğu gibi denetim kurulu oluşturulacak. Ak Parti’den meclis üyesi bir arkadaşımız CHP’den iki arkadaşımız olacak denetim komisyonu bu yıl da yapılan ihaleleri, yatırımları denetleyecek. Yanlışlar, eksikler varsa önce belediye başkanlık makamına sonra da hukuki makamlara intikal ettirilecek. Ataşehir’de önümüzde yaşayacağımız yerel seçimlerde iddialı olduğumuzu başından beri dile getiriyoruz. Hem genel seçim hem de referandumda iddiamızı ortaya koyduk. Önümüzdeki dönem, Ataşehir’in kaybettiği 5 yılı telafi edecek bir anlayışı ortaya koyacağız. Sayın Başbakanımızın Ataşehir’e verdiği önem ortada. Ataşehir İstanbul’un yüzük taşı niteliğinde; gelişmeye, saatece İstanbul’un değil Türkiye’nin ‘Finans Merkezi’ olmaya aday bir ilçe. Ve insanı ile şartları ile daha iyi koşullar oluşması için, önümüzdeki dönem, Ak Partili bir yönetime talibiz. Sizlerin vasıtanıla da belediyedeki projelerimizi anlatacağız. Önümüzdeki yerel seçim, seçimin en zor geçeceği ilçelerden bir tanesi Ataşehir. Biz bu yarışı önde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Tartışmalara konu olan Gazeteci Mehmet Baransu’nun Ataşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluklarda Ak Partili iş adamlarının da olduğu iddialarının sorulması üzerine, İlçe başkanı Nimetullah Topu, Ak Partili iş adamı iddialarını kabul etmediğini belirtip; “İş adamalarından çok kamu görevlilerin sorumluluğudur. Ayrıca belgeler ışığında kim olursa olsun yargı önünde hesap vereceklerdir.”dedi.

Ataşehir’in Temsil Sorunu Var

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin TV Programına konu olan, Gazeteci Mehmet Baransu ve diğer program katılımcıları ile yapılan tartışmada; “üslup ahlaki mi?”diye sorulması üzerine ise TOPU; Üsluba değil de iddiaların içeriğine bakılması gerektiğini belirtip, üslupta hatalar olsa da Ataşehir’in temsilinin daha önemli olduğunu, Ataşehir’in temsil sorunu yaşandığını ve programlarda marka olan Ataşehir adının zedelendiğini iddia etti.

Bir başka soruda, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidar olduğu dönemde, dünyanın en çok tutuklu gazetecisinin olduğu bir ülke Türkiye idiaları konusunda düşünceleri sorulunca; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, tutuklu gazeteci olduğu iddia edilenlerin bazılarının gazeteci bile olmadığını belirtip, bir kısmının ise tutukluluklarının içeriğinin basın suçu olmadığına dikkat çekti. Nimetullah Topu, tutuklu gazeteci sayısının iddia edildiği gibi yüksek sayılarda olmadığını belirti.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ