logo

Ak Parti Gençleri, Dursun Ali Erzincan’ı Ataşehirlilerle Buluşturdu

Ak Parti Gençleri, Dursun Ali Erzincan’ı Ataşehirlilerle Buluşturdu

Ak parti_ dursun ali erzincanAk Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda, Dursun Ali Erzincanlı’yı Ataşehirlilerle buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Peygamber Efendimizin hayatını, ona atf edilen şiirlerini ve onun mübarek ve şerefli hayatını şiirsel bir üslup’la anmak için gayret gösteren Dursun Ali Erzincan’nın Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’ndeki programına, Ak Aprti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ile birlikte ilçe yöneticileri, partililer ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

FOTO GALERİSİ

Ataşehir Mimar Sinan Camii imamının kuran tilaveti ile başlayan programda, okuduğu “40 Yaşındayım” şiir ile salondaki izleyicileri etkileyen, kendini hayranlıkla dinleten 7 yaşındaki Esmanur Hacıalioğlu, dinletisi sonunda büyük alkış alarak Dursun Ali Erzincan’nın da dikkatini çekti. Kedisini sahne arkasında beğeni ile takip ettiğin ifade eden Erzincan, Esmanur ile fotoğraf çektirmek için sahneye çağırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çeyrek asırdır ‘Kutlu Doğum’ etkinliği adına Peygamberimizin doğumunu anmaktan anlamaya başladığına dikkat çeken Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu, muhabbet ile, sevgi ile Muhammed’i birleştirmiş; Muhammed ile muhabbeti birbirinden ayırmayan bir millet olduğumuza belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:
Sulatan Abdülaziz’in annesi Pertevniyal Sultan bunu şu şekilde ifade etmiş;”Muhammed’den muhabbet oldu hasıl, muhabbetsiz Muhammed ne hasıl.” Bizler, Türk Milleti, bu topraklarda, bu coğrafyada yaşayanlar İslamiyeti kabulümüzden bu yana, Peygamberimizi görmeden onun adına fetihler yapmışız. Onun adına kıtaları aşmışız, aşmaya da devam edeceğiz. Peygamberimizin doğumuyla o dönemin süper güçleri olan devletler yenilmiş, yıkılmaz denilen Mecusiler yıkılmıştır. Peygamberimizin gelişi bir kurtuluş, cehaletten aydınlığa bir yürüyüş olarak adlandırılır. İnşallah biz de bu kutlu yürüyüşte; asırlar sonra, onu görmeden, onu anlayarak, onun aşkı ile yanan millet olarak birlikte yaşarız ve kıyamette de onun sancağının altında bir araya geliriz.

Ak parti Ataşehir Gençlik Kolu Başkanlığı’nın İlçe Başkanlığının desteği ile düzenlediği, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’ndeki “Kutlu Doğum” etkinlikleri kapsamında, Gençlik Kolu Başkan Yardımcısı Deniz Aksu’nun yaptığı kısa konuşmasının ardından, Şair Dursun Ali Erzincan’ın şiirlerini sunduğu programa devam edildi.
Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü vesselam’a atfedilen naat-i şerifleri
seslendirmesiyle tanınan Dursun Ali Erzincanlı’nın 7 albümü vardır. Şair Dursun Ali Erzincanlı’nın albümleri En Sevgiliye 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. Albümlerdeki “En Sevgili” den kasıt Peygamber Efendimiz Ahmedi Mahmudi Muhammed Mustafa Aleyhissalatü vesselam’dir. Seslendirdiği eserler ile birçok kişinin beğenisini ve takdirini kazan şair, bu eserleriyle Peygamper Efenimdizi(sav) nesillere sevdirdi tanıttı.
Dursun Ali Erzincanlı Kimdir?

1969 ‘da Erzurum’da doğdu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı. İmam hatip lisesi mezunu olan Erzincan, lise eğitiminden önce 3 yıl Kur’an kursunda eğitim aldı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümünü kazandı. Bundan dolayı ailesi ile İstanbul’a göç ettiler. 1993 yılına kadar yaklaşık 1 yıl bir film şirketinde Mesut Uçakan bey’le beraber çalıştılar. 1993 yılının temmuz ayında Moral fm’de programcılığa başladılar. Yaklaşık 10 yıl boyunca Moral fm’de görev yaptılar. Yaklaşık 3 yıldır Radyo onbeş’te görev yapıyor. Haftalık sunduğu program her hafta pazar günleri 00:45’te başlıyor. Program’ın ismi Aşk-ı Şeyda. Son 5 yıldır Peygamber Efendimizin hayatını, ona atf edilen şiirlerini ve onun mübarek ve şerefli hayatını şiirsel bir üslup’la anmaya gayret gösteriyor. Yaklaşık her yıl bir albüm çıkarıyor. Genellikle albümleri Ramazan ayında çıkarmaya özen gösteriyor. Son olarak 2006 Ramazan ayında; En sevgiliye 7 Albümü’nü çıkardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ