logo

AK Parti Genel Başkanlığına Erdoğan Tekrar Seçildi

AK Parti Genel Başkanlığına Erdoğan Tekrar Seçildi

Ankara Spor Salonu’ndaki AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığına seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak 1380 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildi.

ERDOĞAN’IN SİYASİ HAYATININ ANLATILDIĞI KISA FİLM İZLETİLDİ

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde, Genel Başkan Erdoğan’ın siyasi hayatının anlatıldığı 17 dakikalık kısa film izlendi. Erdoğan’ın sesinden şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” şiiriyle başlayan filmde, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan siyasi hayatından kesitlere yer verildi.

1380 OYLA YENİDEN AK PARTİ GENEL BAŞKAN ERDOĞAN

AK Parti’nin, Ankara Spor Salonu’nda yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı.

Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarına göre kayıtlı 1457 delegeden bin 381’inin oy kullandığını, 1380 oyun geçerli, 1 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçerli 1380 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu. Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylama ile belirlendi.

AK PARTİ, TÜRKİYE’DİR

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti, cumhuriyetimizdir. ‘Artık yıkıldı, yok oldu’ denilen bir milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde küllerinden yeniden doğarcasına ayağa kaldıran milli mücadele ruhunun temsilcisidir. AK Parti, çok partili hayattır. Rahmetli Menderes’in bedelini canıyla ödediği demokrasi mücadelesinin bugünkü sancaktarıdır. AK Parti, kalkınmadır. Rahmetli Özal’ın binbir meşakkatle açtığı kalkınma yolunun günümüzdeki takipçisidir. AK Parti bugündür. Geçtiğimiz 16 yılda Türkiye’yi demokraside, ekonomide geliştirerek, 2023 hedefleriyle buluşturarak milletimizin hayalini gerçekleştirendir. AK Parti, gelecektir. Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ederek, ülkemizin önümüzdeki yarım asrını, bir asrını aydınlatandır. AK Parti, Türkiye’dir” dedi.

MAZLUMLARA GÖNLÜMÜZÜ VE İMKANLARIMIZI AÇIYORUZ

AK Parti’nin misyonunu en güzel Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinin anlattığını belirten, İstiklal Şairinin “Zulmü Alkışlayamam” şiirini okuyan Erdoğan, konuşmasında “Biz zalimlerin karşısına işte bu inançla dikiliyoruz. Biz, mazlumlara gönlümüzü ve imkanlarımızı işte bu anlayışla sonuna kadar açıyoruz. Biz ecdadımıza işte bu hissiyatla tüm gücümüzle sahip çıkıyoruz. Biz, istiklalimiz uğrunda gerektiğinde canımızı işte bu şuurla ortaya koymaktan çekinmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇÜNKÜ BİZ, ‘YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ’ DİYEN MİLLETİZ

“Kardeşlerimizin ve dostlarımızın duasıyla, desteğiyle her türlü zorluğun üstesinden geldik. Bugün de yine imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkün cesareti ve müslümanın aklı, imanının tezahürüdür. Hem cesareti, hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. Çünkü biz, ‘Ya olacağız ya öleceğiz’ diyerek, hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız. Türkiye’nin yükselişini durduramayacaksınız. Hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Çünkü biz Müslümanız. Çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız” şeklinde konuştu.

EKONOMİK DARBE YAPMAYA KALKTILAR

Dışarıdan kurdukları tuzaklarla yetinilmediği, içerideki ihanet odaklarını da harekete geçirdiklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasında “Sokak darbesi, yargı-emniyet darbesi, çukur eylemleriyle terör darbesi, ülkemiz dışından taciz atışlarıyla sınır darbesi, seçim sonuçlarını bahane ederek siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ