logo

Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu Barbaros’ta İmarı Anlattı

Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu Barbaros’ta İmarı Anlattı

nimetullah_barbarosAk Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu  Barbaros Mahallesi sakinlerine, İBB Meclisi’nde  onaylanan Ataşehir ilçesi Yenisahra, Barbaros Mahalleleri ve çevresi İmar planını anlattı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu yaptığı ziyaretlerle Barbaros Mahallesi’nde kahvehane ve derneklerde Barbaros Mahallesi sakinlerine, İBB Meclisi’nde 14 Aralık günü görüşülerek onaylanan Ataşehir ilçesi Yenisahra, Barbaros Mahalleleri ve çevresini içeren İmar planlarını anlattı.

Barbaros Mahallesi sakinlerini yeni imar konusunda bilgilendiren Nimetullah Topu; “Çeşitli gerekçelerle geç kalınmıştır. Bunu konuşmanın anlamı yok. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp onaylanan yeni imarınız hayırlı olsun. Bundan sonra Ataşehir Belediye Meclisi’nde görev. Ataşehir Belediye Meclisi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi mensubu üyeleri siyaset yapmadan bölge halkının çıkarlarını dikkate alarak birlikte bir çalışma yaparak, kısa sürede 1/1000’lik uygulama planlarını hazırlayıp İBB Meclisine onaya göndereceklerdir.”

FOTOLAR İÇİN Tıkla

Beraberinde bir gurup mahalleli ve Ak Parti ilçe yöneticisi ile Barbaros Mahallesi’ni dolaşarak, bölgenin yeni çıkan imar planı ile ilgili vatandaşları bilgilendiren, Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu; “Hemen yanınızdaki lüks konutların imar hakkı ne ise sizlere de o verildi. Bu çalışmada başta Kadir Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

1.25’ten başlayarak, birleştikçe artan ve 3.000 Metrekare adada, 2,5’e emsal ulaşan; Ticaret, Ticaret+Konut ve Konut olarak öngörülen bölge imarının bölge için çok iyi olduğunu ifade eden Nimetullah Topu; “Bölgenin yapısına uygun olarak 3000 metrekare gibi küçük ada birleşmelerini öngören plan, Fikirtepe’de yaşanan aksaklıklar dikkate alınarak, oradaki aksaklıkları ortadan kaldıracak şekilde hazırlandı.”dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu çeşitli yerlerde yaptığı konuşmalarda özetle şunları söyledi;
Bölgede üç türlü imar var; Ticaret, Ticaret+Konut ve Konut.

İmar planında üç kademeli Emsal Öngörülmüş;
0-500 Metrekare parselde emsal : 1,25
500 -750 Metrekare parselde emsal: 1,5
3,000 Metrekare ve üzeri adalarda emsal 2.5
2.000 Metrekare üzeri olan ve 3.000 metrekareye ulaşamayan yapı adalarında (dört tarafı çevrili) da emsal 2,5 olarak belirlendi.

Yeşil alan, kültür, altyapı, sosyal tesis, yol ve donatı alanları içerisinde kalan parsellerin imar hakları ise; yeni getirilen, İmar Hakkı Transferi ile yakınındaki bir başka projeden verilerek mağduriyetler ortadan kaldırılacak.

Tamahkar ile sahtekar birbirini çabuk bulur

Bundan sonrası vatandaşın kendi inisiyatifinde. İstediği müteahhit ile kendisi istediği koşullarda anlaşacak. Yalnız, Müteahhit ile anlaşırken dikkatli olmak lazım. Özellikle, simsarlara karşı dikkatli olmak lazım. Bölgeyi simsarlardan korumak lazım. 5 puan fazla verdi, 1 daire fazla verdi diye güven vermeyen firmalara kapılmamak lazım. “Tamahkar ile sahtekar birbirini çabuk bulur” diye bir söz vardır. Dikkatli olmak, çoğa tamah etmemek güven vermeyenlerle sözleşme imzalamamak lazım.

İBB yakın zamanda bilgilendirme büroları açacak. Vatandaşlar isterse bu bürolardan bilgi alabilecekler. Avukatlar, mimarlar olacak bu bürolarda ve sadece bilgi verecekler.

Adaların küçük tutulmasındaki amaç hem bir araya gelme kolay olacaktır. Hem de 1000 dairelik bir sitenin aidatı da yüksek olacaktır. Dolayısı ile bu gibi sitelerde sizlerin oturmamanız da zorlaşacaktır.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ