logo

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci istifa etti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci istifa etti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci “Bugün benim için çok özel bir gün. Partide yenileme süreci başlamıştır, bu yeni dönem hayırlı olsun” diyerek istifa ettiğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Temurci, konuşmasının başında “Bugün benim için çok özel bir gün. Dün saat 22.45’te Genel Merkezimizden arandığımda 8 Şubat’tı, bugün 9 Şubat. Çok güzel bir tevafuk” ifadesini kullandı.

Temurci sözlerini şöyle sürdürdü:  “Zor bir dönemi geride bıraktık. 8 Şubat 2015 yılında bu görevi almıştım, üç yıl sonra görevi bırakıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar AK Parti genel başkanı olmasıyla partide yenileme süreci başlamıştır, bu yeni dönem hayırlı olsun” dedi.

Konuşmasında görev süresinde yaptığı bazı çalışmaları anlatan Temurci, “Onurla şerefle geldiğim AK Parti İl Başkanlığı görevinden mutlulukla ayrılıyorum. 3 yılda zorlu bir dönem geçirdik. Makamlar ve mevkiler geçici, davamız kalıcıdır. Biz bu davanın neferiyiz” diye konuştu.

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

1970 yılında Rize Çayeli’nde doğan Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

Siyasi çalışmalarına Gençlik Kolları’nda başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 -2015 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. 8 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçilen Selim Temurci evli ve 3 çocuk babası.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ