logo

Ak Parti Kadınlarında Bayrak Nesilhan Yurtdagül’de

Ak Parti Kadınlarında Bayrak Nesilhan Yurtdagül’de

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşen Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları 4. Genel Kurulu’nda Kadın Kolları Başkalığına Nesilhan Yurtdagül seçildi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Pazar günü Saat 13:00’da başlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kollar Başkanlığı 4. Genel Kurulu Ak Partili kadınların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstikla Marşının okunması ile başlayan kongrede yapılan protokol konuşmalar sonrasında tek listenin oylandığı Ak Parti Ataşehir 4. Olağan Kongresi’nde 450 delegenin oy kullanan 257’sinin desteğini alan Neslihan Yurtdagül ve listesi Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın kolları başkanlığı ve yönetim kurulu görevine seçildi.

Divan Başkanı Müslüman Olmuş Amerika Asıllı

Ak Parti Ataşehir ilçe Kadın Kollar 4. Olağan Kongresi İngiltere doğumlu 22 senedir Türkiye’de yaşayan ve Müslümanlığa geçen, Türk ile evli Amerkalı olan; İstanbul İl Kadın Kolları Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Jane Louise Kandur başkanlığında, Tuğba Işık Ercan ve Esra Bağlayan’dan oluşan divan heyeti yönetiminde  gerçekleşti.

AK Parti Ataşehir 3. Olağan İlçe Kadın Kolları Kongresine İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Belma Satır, Ak Parti İstanbul milletvekilleri Osman Boyraz, Bilal Macit, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Sn Av. Özlem Zengin, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim YAĞCI ve ilçe yönetim, Belediye meclis üyeleri, ilçe ve mahalle kadın teşkilatı üyeleri ile kadınların çoğunlukta olduğu partililer katıldı.

Kariyer Sadece İş Alanında Değil Ev Kadını ve Anne Olarak…

4 yıl yürüttüğü Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yeni göreve gelen Neslihan Yurtdagül’e devreden Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ülkenin doğusundan geldiğini, bir başka bölgede eğitimini tamamladığını ve evlendiğini belirterek; “Ben bu ülkenin birlikteliğini, ortak vicdanını sevdim. Hiçbir devlete, hiçbir millete nasip olmamış ortak vicdan ve merhamete sahip olan bu millet mşirasını gelecek nesillere aktaracaktır” dedi.

Başörtülü kızların öğrenme engelinde vicdan adaletine güvendiklerine vurgu yapan Hacıbektaşoğlu hizmet ve kariyerin sadece iş alanında değil ev kadını ve anne olarak hayırlı evlat yetiştirmekle de olabileceğini söyledi.

Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu; “Türkiye’nin farklı yerlerinde, farklı hayatlarla farklı geçmişlerle, Ataşehir’de bir araya gelip ortak geleceğimizin, ortak mutluluğumuzun çabası içerisinde olan, sandık görevlisinden, tüm kademelerinde yer alan sizlerle, Ak Parti Ataşehir Kadın Koları başkanı olarak  4 yılı aşkın süredir görev yapmaktan onur duyduğumu, şahsım adına bu sürecin  harika bir deneyim olduğumu belirtmek isterim. Atasehir’de yaptığımız her çalışmada şehrimize hizmet etmek ve değerlerimizin saygı görmesini sağlamak için tüm kalbimiz ve gücümüzle icra ettiğimiz işlerden gurur duydum” ifadeleri ile sürdürdü sözlerini.

Gelecek planları ile ilgili sözlerinde ise; “Beraber çıktığımız yolculukta geçmişte nasıl ki ortak olduğumuz değerlerimiz kederlerimiz kaderlerimiz bizi bu çatının altına buluşturduysa gelecekte de yine bu ortak değerlerimiz hayallerimiz ve hedeflerimiz bizi muhakkak buluşturacaktır” diyerek siyasetten uzak durmayacağının işaretini verdi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır’ın yaptığı selamlama konuşmasında eski yönetime teşekkür derken göreve gelen yeni yönetime teşekkür etti.

Bu Seçimde Muhalefet Değişecek

Özellikle Anadolu’daki kadınların üst görevlere gelebilmesi için kadın kollarında çalışmanın önemine dikkat çeken konuşmasında Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin kadın kolları başkanlığından milletvekilliği görevine gelen kadın milletvekillerinden örnek verdi.

Yaklaşan seçimlere ve seçim sonuçlarında kadınların çalışmalarının etkisine dikkat çeken Özlem Zengin, bu seçimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek; “Bu seçimde muhalefet değişecek. İktidar belli… Ama muhalefet değişecek. Muhalefet yapma şekli değişecek” diye konuştu.

Yapacağımız Çalışmalarla Kadınlar Çok Daha İyi Yerlerde Olacak

Oylama sonrası Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildiği Genel Kurulun kapanış konuşmasını yapan Neslihan Yurtdagül, sandık mücahidi olarak başladığı partideki görevinde meclis üyeliği, ilçe ana kademe yönetim kurulu üyeliği görevlerini yaptığını söyleyerek; “Bu gün seçildiğim bu görevle aranıza katıldım. Budan sonra hep beraber yapacağımız çalışmalarla kadınlar çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Bir mahalle başkanımız kırık ayağı ile gelerek oyunu kullandı. Kadınlarımızın nasıl azimle mücadele ettiğini göz önüne serdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Kongremize katkı sağlayan Ana Kademe yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 4 yıllık siyasi hayatımda her zaman arkamda duran Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu’na da teşekkür ediyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ