logo

AK Parti – MHP Koalisyonu Tamam

AK Parti – MHP Koalisyonu Tamam

toka_akp_mhp_Gayrı resmi koalisyon çalışmalarda Ak Parti ile MHP anlaşmaya vardı. TBMM Başkanılığı, ekonomi, iç ve dış işleri bakanlığı ile iki başbakan yardımcılığı MHP’de…

Recep Kenan/itvhaber.com

Kulislerde dolaşan söylentilerden basında yer alan bilgilere; göre önümüzdeki günlerde başlayacak koalisyon çalışmaları öncesinde Ak Parti ile MHP arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı.

“Ak Parti – MHP Koalisyonuna Kesin”

Çeşitli kaynaklarda yer alan iddialara göre kulislerde Ak Parti – MHP koalisyonuna kesin gözüyle bakılıyor.

“CHP’nin 14 Maddesi Uzlaşılmaz Bulunmuş”

Seçimlerden sonra hükümet kurma çalışmalarının ve formüllerin konuşulduğu Ankara’da bir yandan da partiler arasında gayrı resmi görüşmeler hızlandı. Kulislerde CHP’nin 14 madde ile uzlaşmaz tutum sergilemesi nedeniyle ibrenin AK Parti-MHP koalisyonuna döndüğü konuşulmaya başlandığı iddia ediliyor.

AK Parti – MHP Koalisyonu Hızlandı

İddialara göre; AK Parti yürütülen gayrı resmi temaslarda olumlu sonuçlar aldı.  Yürütülen gayrı resmi çalışmalarda MHP’den olumlu gelişmeler kaydeden AK Parti, MHP ile olası koalisyon için çalışmalarına hız verdi.

Ak Parti – MHP arasında koalisyon görüşmelerinde olumlu gelişme sağlanması halinde MHP’ye verilecek bakanlıkların da kulislerde konuşulmaya başlandığı iddialar arasında…

CHP’nin açıkladığı 14 maddeyle belirlediği koalisyon tercihi mesajı sonrasında çalışmaların AK Parti-MHP arasında yoğunlaştığı belirtiliyor.

İddialara göre; MHP’den gelen olumlu sinyaller, AK Parti’yi harekete geçirdi. Gayrı resmi temasların yoğunlaştığı iki parti arasında temel ilkeler ve bakanlık dağılımları konuşulmaya başlandı bile.

“Bakanlık Paylaşımında Anlaşmaya Varıldı”

Olası bir AK Parti – MHP hükümetinde İçişleri, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir Başbakan Yardımcılığı’nın MHP’ye verilebileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor.

“İçişler’inde Başesgioğlu, Ekonomi’de Yılmaz, Dışişleri’nde İslamoğlu”

Meclis Başkanı olarak Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel’in adının geçtiği kulis bilgilerinde; Dışişleri Bakanlığı’nda Ekmeleddin İslamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nda Murat Başesgioğlu, Ekonomi Bakanlığı’nda ise Durmuş Yılmaz’ın adı geçerken bir Başbakan Yardımcılığının MHP’ye verileceği iddialar arasında yer alıyor.

“Meclis Başkanı Ruhsar Demirel”

Yapılan görüşmelerde MHP, AKP’den; Ulaştırma, Adalet ve Enerji bakanlıklarını istiyor, iki Başbakan Yardımcılığı ve Meclis Başkanı’nın MHP’li olmasını istiyor. Meclis Başkanı olarak Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel’in adı geçiyor. Yine iddialara göre; AKP ve MHP bu talepler üzerinde hemen anlaştılar…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ