logo

Ak Partili Kadın Adaylar Basınla Buluştu

Ak Partili Kadın Adaylar Basınla Buluştu

ak_kadinAK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat öncülüğünde düzenlenen organizasyonda Ak Partili kadın adaylar il merkezinde basınla buluştu.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Başkan İffet Polat öncülüğünde düzenlediği ‘Kadın aday basın buluşması’ 29 Mayıs Cuma günü İl Başkanlık Binasında gerçekleşti. Çok verimli geçen toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır, önceki dönem İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin, kadın milletvekili adayları, ulusal basının yetkilileri ve il kadın kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AK Partili kadın milletvekili adayları basın buluşmasında bir konuşan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Kadının seçme ve seçilme hakkının batı dünyasındaki macerası demokrasi tarihine göre yeni sayılır. Biz de ise kadınların siyasi mücadelesi cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında ortaya çıkmış, Nezihe Muhiddin’in Kadınlar Fırkası CHP’den önce kurulmuş ama sonuç alınamamış bir siyasi kadın hareketidir. Feminist etkileşim ile bir kadın partisi o günde, bugün de pratikler ve demokrasi ruhu açısından çok elverişli olmamakla beraber kadınların katılımcı demokrasi de söz sahibi olma adına atlanmaması gereken bir girişim olarak anılmalıdır” dedi.

ak_kadin-

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ