logo

Ak Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı İstifa Etti

Ak Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı İstifa Etti

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında sağlık sorunlarını ileri sürerek belediye başkanlığından istifa etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.

31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Rasim Arı’nın önceki belediye başkanı hakkında başlattığı yolsuzluk iddialı soruşturmalar nedeni ile istifa etmek zorunda bırakıldığı iddia ediliyor.

Başkan Rasim Arı, açıklamasında “Sağlık sorunlarım nedeniyle istifa etmiş bulunuyorum. Yaklaşık 2 yıl, Nevşehir’de büyük çalışmalar yürüttüm ama maalesef çok yıprandım. Hem fiziki olarak hem ruhen çok yıprandım” ifadelerine yer verdi.

Arı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Artık sağlık sorunlarım nedeniyle 21 aydır gururla onurla şerefle başı dik anlı açık bir şekilde yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Boğazımdan tek kuruş geçmedi.  Ben bu şehirde yaşamaya devam edeceğim. Gidip tedavimizi oluruz. Halkımız ile birlikte olmaya devam edeceğiz. 21 ayda birçok vaatleri yerine getirdim. Yerine getiremediğim vaatlerden dolayı da hemşerilerimden haklarını helal etmelerini bekliyorum.”

Nevşehir’de belediye meclisi kendi arasından yeni başkanı önümüzdeki günlerde seçecek. Bu arada başkanlık görevine, Başkan Yardımcısı ve AK Parti meclis üyesi Ersan Erkut vekalet edecek.

Arı, 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ