logo

AKM’NİN GÜÇLENDİRİLMESİNE HARCANAN PARANIN HESABINI KİM VERECEK?

AKM’NİN GÜÇLENDİRİLMESİNE HARCANAN PARANIN HESABINI KİM VERECEK?

akm-taksimCumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Bakanı Ömer Çelik’e AKM’nin yıkılıp yıkılmayacağını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, AKM ile ilgili tartışmaları TBMM’de dile getirdi. Daha önce de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Öğüt, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada da AKM’nin yıkılıp yıkılmayacağını sordu.

Cumhuriyetin önemli binalarından biri olan AKM’ye bir kısmı sponsorlardan, bir kısmı da Kültür Bakanlığından olmak üzere 69 milyon 478 bin artı KDV olmak üzere büyük bir meblağ ile güçlendirme yapıldığını hatırlatan Öğüt, bu çalışmaların neticesinde merkezin bu yıl içinde açılacağının söylendiğini ifade etti. Tüm İstanbulluların AKM’ye kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirten CHP’li Öğüt, Başbakan Erdoğan’ın AKM’nin yıkılacağını açıklamasının bir çok soru işaretini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Öğüt, “Kamunun bu giden parasındaki sorumluluğumuz ne olacak, bu sorumluluk kimde olacak, bu parayı kim tazmin edecek” diye sordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ