logo

Alanya Kalesi’nde PKK cephaneliği

Alanya Kalesi’nde PKK cephaneliği

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Alanya Kalesi ve ormanlık alanda dün yaptığı aramada 11 kilo 200 gram A4 plastik patlayıcı, 20 el bombası, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 Kalaşnikof ve bunlara ait 20 şarjör ve 600 mermi bulundu, 3 kişi gözaltına alındı

İzmir’in Foça İlçesi’nde geçen ay 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili soruşturma ve operasyonlar kapsamında, terör örgütünün Antalya’nın Alanya İlçesi’ne soktuğu çok miktarda patlayıcı, silah ve mermi ele geçti.

Foça’da 9 ağustos günü bombalı saldırıyı gerçekleştiren, bunun öncesinde de deşifre olmamak için kendilerini gören 3 çiftçiyi öldüren PKK’lı teröristler Burhan Bozkurt ile Yunus Çiçek, 2 Eylül günü Suriye’ye kaçarken Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde polis takibine takıldı. Çıkan çatışmada ’Ahmet Bal’ sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölürken, Yunus Çiçek yaralı yakalandı. Yunus Çiçek’in sorgusunda elde edilen bilgiler doğrultusunda, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla İzmir’in Bayındır İlçesi ve Şanlıurfa’da yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı, bunlardan 4’ü tutuklandı.

ALANYA KALESİ’NDE HELİKOPTERLİ OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Foça bombacısı Yunus Çiçek ile yardım ve yataklıktan gözaltına alınanların verdikleri ifadeler doğrultusunda operasyonu dün Antalya’nın Alanya İlçesi’ne kaydırdı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yaklaşık 10 kişilik ekibi taşıyan polis helikopteri, dün saat 13.00 sıralarında Alanya Kalesi’nin bulunduğu yarım ada ve çevresinde 14 tur attıktan sonra Milli Egemenlik Stadı’na indi.

İzmir ekibi, gözaltındaki bir terör örgütü üyesiyle birlikte Alanya Kalesi’ne çıktı. Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgede, Süleymaniye Camii ve Ehmedek Mevkii’nde arama yapan polis ekipleri, kale surlarına yakın bir ağacın altında da kazı yaptı. Özel eğitimli ’Asya’ adlı polis köpeğinden yararlanılarak da yapılan buradaki aramalar saat 20.00’ye kadar devam etti.

ÖRGÜT CEPHANESİ ORMANDA ÇIKTI

Polisler, üzerine eldeki fotoğraf ve görüntüleri inceledikten sonra aramaları, Alanya girişinde Antalya yolu üzerinde ve ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Hacımehmetli Mahallesi’ne kaydırdı. Burada Alanya Kalesi surlarını gören ormanlık alanda yapılan aramalarda, toprağa gömülü 11 kilo 200 gram A4 plastik patlayıcı, 20 el bombası, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 Kalaşnikof ve bunlara ait 20 şarjör 600 mermi bulundu.

Ele geçirilen mühimmat ve patlayıcılar bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi ve karayoluyla İzmir’e gönderildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, gözaltındaki 3 şüpheli de yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir’e götürüldü.

Posta – DHA

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ