logo

Ali Kılıç ‘Maltepe’den 2023’e Yakışan Proje: ‘M’EXPO’

Ali Kılıç ‘Maltepe’den 2023’e Yakışan Proje: ‘M’EXPO’

ali_kilic_m'expo-maltepe-fuar-merkeziMaltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 2023 hedefine yakışan proje olarak nitelediği Anadolu Yakası’nda 14 ilçeye hizmet verecek M’EXPO Fuar Merkezi Projesi’ni basına tanıttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu Yakası’nda 14 ilçeye hizmet verecek, istihdam yaratacak ve hatta sınırları Sakarya’ya kadar dayanan bölgeye ekonomik katkı sağlayacak 2023 hedefi projesi olduğunu söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç İstanbul Anadolu Yakası ilçelerini temsile bir araya geldiği gazetecilere M’EXPO Fuar Merkezi Projesi’ni anlattı.

IMG_0011

Daha İyisi Varsa Bizde Destekleyelim

Ulaşım kolaylığı ve lokasyon olarak M’EXPO Fuar Merkezi Projesi’nin yerinin önemine dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, karayolu ve metro ile deniz ve hava yolu ulaşım merkezlerine yakınlığının tercih konusunda önemini vurguladı. “Lokasyon ve proje olarak daha iyisi varsa gelsin biz o projeyi destekleyelim” diye konuşan Kılıç, M’EXPO Fuar Merkezi Projesi’nin 2023’e e çok yakışan proje olacağını iddia etti.

M’EXPO Fuar Merkezi’ne Destek Yoksa Oy Da Yok

Projeyi çok önemsediğini ve sadece Maltepe’ye değil bölgenin tamamına ekonomik katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Ali Kılıç, Maltepe’de  “M’EXPO Fuar Merkezi Projesi’ne destek yoksa oy da yok” sloganı ile kampanya başlattıklarını kaydetti. Kılıç Maltepeli seçmenlerden seçim kampanyaları sırasında adaylardan, seçildikleri takdirde TBMM’de M’EXPO Fuar Merkezi Projesi’nin hayata geçmesi için çalışacaklarının sözünü almak istediklerini kaydetti.ali_kilic_m'expo-maltepe-fuar-merkezi_tanitim

Artan İşsizliğe Çözüm Bulmak Zorundayız

Birkaç ilçe dışında özellikle Maltepe’nin de arasında bulunduğu Anadolu yakasındaki ilçelerin sanayi alanları olmadığını ifade eden Ali Kılıç, hızla konut üretimi sonucu artan nüfus ile paralel artan işsizliğe çözüm bulmak zorunda olduklarını söyledi.

Bölge Belediyeleri Pay Sahibi Olacak

Projeye destek isteyen Kılıç, projeye kim sahip çıkarsa onun da payının olacağını, arzu eden bölge belediyelerinin de pay sahibi olabileceğini projenin önemli bir bölümünün kurulacak şirkette olacağını ve yönetiminin de profesyonel kadrolar tarafından yapılacağını belirtti.

IMG_0022

900 Milyon Euro Maliyetle Etaplar Halinde Tamamlanacak

900 milyon Euro maliyetli, 200 bin metrekare kapalı alana sahip olması ve ilk etapta %25 – 30’luk bölümü tamamlanması ön görülen M’EXPO Maltepe Fuar ve Kongre Merkezi, etaplar halinde tamamlanacağı için kısmen kendini finanse etmeye başlayacağı belirtiliyor. Yeşil Fuar olarak nitelenen ve Golf sahası da planlar arasında yer alan M’EKSPO Maltepe Fuar ve Kongre Merkezi projesi çevreci yapılaşma ve kendi enerjisin ile suyunu Yeşil Fuar olarak planlanıyor.

IMG_0020

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ