logo

ALLAH BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

ALLAH BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

istiklal_akif (1)Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü 95’nci yılında, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü kapsamında Zübeyde Hanım etkinlik düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Merkezi’nde Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına hazırlanan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95.Yılını kutlama ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.

istiklal_akif (61)

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonu ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlediği anma etkinliğne, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Garnizon Komutanı Kıdemli  İkmal Albay Naci Ersin Arda, Ataşehir Belediye Başkan vekili Sadık Kayhan, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, şube müdürleri, mahalle muhtarları okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

istiklal_akif (18)

İSTİKLAL MARŞI’NI ANLAMAK İÇİN MİLLİ MÜCADELE RUHUNU’NU TANIMAK GEREKİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin açılış konuşmasını yapan Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gazi Saraç; “ İstiklal Marşı’nı tam manasıyla anlayabilmek için, Mahmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, ‘Milli Mücadele Ruhunu’nu yakından tanımak, bu ruhu hakkı ile hissetmek gerekir” dedi.

istiklal_akif (38)

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın” sözlerini hatırlatan Gazi Saraç; “ İstiklal savaşı, Türk milletinin ölüm kalım savaşıdır. Bu değerler uğruna, yüz binlerce insan şehit verdik. Böyle bir kurtuluş mücadelesinde milletimize iman gücü aşılayan, ruhları titreten, halkı tek vücutta toplayan bir marş olmalıydı. Bu marşı sadece Mehmet Akif yazabilirdi.  O marş öyle bir eserdir ki, şairi bile ölüm döşeğinden: ‘Bu İstiklal Marşı’nı kimse yazamaz, ben dahi yazamam. Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın’ diye haykırmıştır.  İşte bu İstiklal marşı istiklalin ta kendisidir” şeklinde İstiklal Marşı’nın İstiklal mücadelesi ile anlam kazandığını ifade etti.

istiklal_akif (21)istiklal_akif (29)

Okul Müdürü Gazi Saraç’ın konuşmasının ardından Mehmet Akif’in yaşamını anlatan sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi sonrası öğrenciler Mehmet Akif’in şiirlerini yorumladı. Bir öğrencinin “Ben Mehmet Akif” adlı monolog gösterisi ve İstiklal Marşı oratoryosu sahnelendi.

istiklal_akif (48)istiklal_akif (55)istiklal_akif (58)istiklal_akif (60)

GENÇLERİMİZ GELECEĞİN ‘AKİF’LERİ OLSUN

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da yaptığı konuşmada; “Ülkesi, vatanı milleti için çalışmış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnetle ve şükranla anıyoruz. Gençlerimizin Akif ruhunu daima canlı tutmalarını tavsiye ediyorum. Akif’in fikirleri, düşünceleri bizim için önemlidir ve geleceğimizdir. Akif şiirlerinde, milletimizin bütün kesimlerine hitap etmiştir. Akif’i hayatımızda başarılarımızla yaşayalım, yaşatalım. Çalışmalarımızla yaşayalım. Gençlerimiz bizim geleceğimiz… O zaman Geleceğimize ışık tutacak güzel çalışmalar yapalım. Bilimde, fende, sanatta, askeriyede, teknolojide, idarede, siyasette bu kardeşlerimiz geleceğimizin Akifleri olsun” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ