logo

Altılı Masa, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Millet İradesine Sahip Çıktı

Altılı Masa, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Millet İradesine Sahip Çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “YSK üyelerine hakaret” gerekçeli cezası ve siyaset yasağına “Altılı Masa” liderleri Saraçhane’de “Millet İrade”  mitinginde bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘YSK üyelerine hakaret’ suçundan siyaset yasağı konulmasının ardından ‘Altılı Masa’ liderleri Saraçhane’de ‘destek toplantısında’ bir araya geldi.

Millet İttifakı liderleri, hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanları, İstanbul ilçe belediye başkanları ile Türkiye’nin çeşitli il ve ilçe belediye başkanları, Altılı Masa üyesi siyasi parti gnel başkan yardımcıları, milletvekilleri hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine katılarak desteklerini gösterdiler.

Altılı Masa bileşenlerinden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyaset yasağı cezaları nedeniyle düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” sloganıyla “Saraçhane Buluşması”na katıldı.

“Tehir edilemeyecek hastane randevusu” gerekçesiyle buluşmaya katılamayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu vekaleten Sabri Tekir mitinge katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Açılışı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingde açılışı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sahneye davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düşüncelerini 11 madde halinde paylaşarak, “Sevgili İstanbullular asla başınızı öne eğmeyin. Önümüzde altı ay kaldı, geliyoruz. Siz de haykırın iktidar, iktidar, iktidar. İktidar olmak için geliyoruz. İktidar olacağız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Bugün bizi buraya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Ama hepinizin huzurunda söz veriyorum: Adalet ya gelecek ya gelecek!
Adaleti dağıtacak kişi hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bir daha ifade edeyim. Adalet dağıtacak olan kişi, yani yargıç hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bu yapılmadığı takdirde adaletsizlik olur. Adaleti dağıtacak kişi kralın sofrasına, sultanın sofrasına, sarayın sofrasına asla oturmayacak. Çünkü sofraya oturan âlimin verdiği fetva yanlıştır ve doğru olmaz. Asla başınızı öne eğmeyin. Önümüzde altı ay kaldı geliyoruz. Siz de haykırın. İktidar, iktidar, İktidar… İktidar olmak için geliyoruz. İktidar olacağız. ” İfadelerine yer verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  

İmamoğlu’na “Senin için buradayız diyerek yanında kalmasını isteyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, büyük haksızlığın iadesi için toplandıklarını, dün İBB’den ayrıldığında arabasını çeviren genç bir kızın İmamoğlu’na vermesi için kendisine atkı verdiğini söyleyerek, “Yüzyıl önce olduğu gibi bugün de -Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir- diyenlerin Saraçhane’de olduğunu, bu sesi duymayanların saraylara kapandığını ifade etti.

DAVUTOĞLU: “YARGININ BİR KEZ DAHA SİYASALLAŞTIĞI GÖRÜLDÜ”

Amaçlarının İstanbul seçmeninin iradesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik değerlerini korumak olduğunu ifade eden Ahmet Davutoğlu, yargının bir kez daha siyasallaştığının görüldüğünün altını çizerek, “Bizim meselemiz siyaset üstü bir meseledir. Altı genel başkan olarak buradayız, farklı siyasi partilerdeyiz ama hepimiz aynı gür sesle insan onuru, temel hak ve özgürlükler, demokratik hukuk devleti diyoruz.” Diye konuştu.

İKTİDARIN SEÇİMİ KAYBETTİĞİ BELEDİYELERLE RÖVANŞLAŞMASINI REDDEDİYORUM

 Olanları kabul etmedikleri için burada olduklarını kaydeden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, herkesin öfkeli olduğuna dikkat çekerek, “Ekrem İmamoğlu kardeşime yapılan bu hukuksuzluğu reddediyorum. Daha evvel Canan Kaftancıoğlu’na yapılan hukuksuzluğu reddediyorum, Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. İktidarın seçimi kaybettiği belediyelere atadığı kayyumlarla rövanşlaşmasını reddediyorum.” Dedi.

TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ YÜRÜYÜŞÜNDE KİLOMETRE TAŞI

Türk milletinin tarihi yürüyüşünde kilometre taşının yer aldığı noktada bulunduklarını ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu büyük ülke, bu millet, bu kadar kötülüğü hak etmiyor. Yekvücut oluyoruz. Hep beraber ‘Yeter söz milletin’ diye haykırıyoruz.”  Şeklinde konuştu.

KAMU VİCDANINDA SİYASİ BİR KARAR OLARAK ALGILANDI

Yargı kararının kamu vicdanının hukuki olarak kabul etmediğini, kamu vicdanında siyasi bir karar olarak algılandığını ifade eden Saadet partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, “Yıllar önce yine aynı yerde, aynı makamda bulunan kişi için okuduğu bir şiir nedeniyle verilen kararın algılandığı gibi. Dünden bugüne, adalet mekanizmasına kişisel ve siyasi hesaplarla müdahale edenler mutlaka zaman içerisinde kaybetmişlerdir. Buradan açıkça ilan ediyoruz. Birileri hukuksuzluk yaparken, adaleti çiğnerken, biz hukukun dışına asla çıkmamaya kararlıyız.” Dedi.

İSTEDİKLERİ KARAR VERMEYECEK OLANI SÜRÜP, BAŞKA HAKİM GETİREREK ÇIKARTTILAR

Mitingde iradesine sahip çıkan katılımcılara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ta yapılan İstanbul seçiminin iptal edildiğini, kamu bankalarından İBB’ye kredi imkanı sağlanmadığını, UKOME’de taksi kararların verilmediğini ve Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp bir vakfa devredildiğini hatırlattı.

ALTILI MASANIN EN ÇALIŞKAN NEFERİ OLACAĞIM

“Seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar.” Diyerek hakkındaki yargı kararını hatırlatan İBB Başkanı İmamoğlu, “Baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka bir hakim getirerek çıkarttılar bu kararı. Allah aşkına, bu ülkeyi yönetenlerin ey vatandaşlarım sizinle ne dertleri, sizinle ne alıp veremedikleri var?” diye sordu.

İstanbul’u 3,5 yıldır vicdana ve mantığa dayanan bir adalet anlayışıyla yönettiklerinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, bu yüzden kendilerinin istenmediğini iddia ederek, “Cumhuriyet, bu topraklarda yaşayan herkes bir ve eşit olsun, özgür ve onurlu yaşasın diye kuruldu. İşte ben de tam bunun için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, 16 milyonun yetki verdiği bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak söylüyorum ki altılı masanın en çalışkan neferi olacağım. Bütün genel başkanlarımızın huzurunda, hepinizin huzurunda söz veriyorum. Türkiye’nin işte buna çok ihtiyacı var. Ben ortak akla, ortak aklın iradesine inanıyorum. Toplumun birlikte barış içinde, ortak bir geleceği inşa edebileceğine inanıyorum. Onlardan ve onların dikte ettirdiği yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ