logo

Anıtkabir’deki “Atatürk Portresi ve İmzası” Guinness’e Girdi

Anıtkabir’deki “Atatürk Portresi ve İmzası” Guinness’e Girdi

anitkabir_6_bin_kisi_ataturk_portresi_Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve Onur Tümer işbirliğinde 6 bin kişi tarafından Anıtkabir’de oluşturulan “Atatürk portresi ve imzası” Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tam 6 bin kişi Atatürk’ün portresini oluşturdu, Guinness Rekorlar Kitabı’na girildi.

Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve Onur Tümer işbirliğinde gerçekleşen organizasyonda Anıtkabir’de 6 bin gönüllü tarafından dünyanın en büyük “Atatürk portresi ve imzası” oluşturuldu.

Portrede görev almak isteyen, siyah ve lacivert renklerden oluşan koyu renk elbise giyinmiş durumdaki gönüllerin kayıt işlemlerine sabah saat 10.30’dan itibaren Aslanlı Yol girişinde başlandı.

anitkabir_6_bin_kisi_ataturk_portresi_1

Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve Onur Tümer işbirliğinde gerçekleşen 6 bin kişinin katılımı ile Atatürk’ün portresi oluşturuldu. 6 bin kişi tarafından Anıtkabir’de oluşturulan “Atatürk portresi ve imzası” Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Anıtkabir’de nöbet tutan askerlerin güneşin altında olmalarına dayanamayan vatandaşlar, ellerindeki yelpazelerle askerleri serinletmeye çalıştı.

Askerlerin etrafında yelpazeleri sallayan vatandaşlardan bazıları da akan terlerini sildi. Öte yandan, gönüllüler tarafından oluşturulan dünyanın en büyük portresi Jandarma helikopteri tarafından havadan görüntülendi.

anitkabir_6_bin_kisi_ataturk_portresi

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ