logo

Ankara’da Çankırı Tanıtım Günleri Başlıyor

Ankara’da Çankırı Tanıtım Günleri Başlıyor

cankiri_tanitimAnkara Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu tarafından Ankara  Atatürk Kültür Merkezi’nde organize edilen “Çankırı Tanıtım Günleri” başlıyor.
Ankara Çankırılılar Vakfı ve Çankırı Dernekler Federasyonu tarafından 30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında organize edilen “Çankırı Tanıtım Günleri” başlıyor.

Çankırı Tanıtım Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı ve AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, 30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında Çankırı’nın kültürel, sanatsal ve tarihi tüm değerlerini başkent Ankara’da tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Çankırı’nın Anadolu’nun fethi ile alınan ilk yerleşim alanlarından olduğunu ifade eden Filiz, Yaren geleneğinin kentin önemli kültür varlıklarından olduğunu belirterek, “Ahilik müessesesiyle bütünleşen Yaren kültürü de; Türk örf, adet ve geleneklerinin İslam ahlak ve fazileti ile bütünleşerek, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen, adeta bir okul vazifesi gören,

UNESCO tarafından da dünya kültürel mirasına alınmış bir nostalji, eğlence, sosyal dayanışma, musiki, edebiyat, eğitim, yardımlaşma gibi her birisi kendi başına birer değerler manzumesi olan bir kültür kesitidir. Türkiye’de ve Türk Dünyasında Çankırı kadar yaran geleneğini sürdüren hiçbir yer ve bölge yoktur” diye konuştu.

Kentin kış ve inanç turizmi açısından da ülkede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Filiz, “Kışın beyazın maviyle buluşmasıyla kış sporlarının, yazın yeşilin gökyüzü ile birleştiği yerde doğa sporlarının yapıldığı Çankırı’nın incisi Ilgaz, arkeolojik ve sivil mimari örnekleriyle tarih, doğa ve kış turizminin önemli merkezlerindendir” ifadelerini kullandı.

Filiz Çankırı’nın; hızla gelişen sanayi, ticaret, doğa, sağlık ve turizm potansiyelinin kısa süre içerisinde kenti bir cazibe merkezi haline getireceğini belirtti. Tanıtım günlerinin Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini dile getiren Filiz, “Organizasyon kapsamında; Ilgaz Dağı, Tuz Mağarası ve Taş Mescit üç boyutlu olarak bu alanda yer alacaktır. İlk günden son güne kadar farklı etkinliklerle Yaren Meclisi oluşacaktır. Atatürk Kültür Merkezi binası içerisinde yer alan etkinlik alanında; “Çankırı’nın Gönül Dünyası”, “Ilgaz Dağı ve Kış Sporları Turizmine Etkileri”, “Yaşayan Yönüyle Yaren”, “Tuz ve Çankırı” gibi farklı konularda, uzman konukların katılımlarıyla paneller düzenlenecek ve şiir dinletileri yapılacaktır. Etkinlik boyunca sürpriz sanatçılar tarafından çeşitli konserler verilecek. Ayrıca Çankırı ile ilgili fotoğraf ve resim sergileri düzenlenecektir. Fuar ve sergi alanlarında oluşturacağımız stantlarda sponsor firmaların tanıtımlarına yer verilecektir. Yöresel gıdalar ile yöresel yemeklere yer verilecektir” ifadelerini kullandı.

Çankırı’nın Ankara’da büyük bir nüfus kitlesine sahip olduğunu ifade eden Filiz, tüm başkentlileri ve Çankırılıları tanırım günlerine davet etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ