logo

Ankara’da Metrekarede Yağış Miktarı 30 Kilograma Kadar Çıktı

Ankara’da Metrekarede Yağış Miktarı 30 Kilograma Kadar Çıktı

Ankara’da meydana gelen sel ve baskınlara yol açan yoğun yağışın olumsuzlularına Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 840 personel ve 430 araç ile müdahale çalışmalarını yürüttü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara’da meydana gelen yoğun yağış sonrası alt geçitleri ve çukur alanlardaki evlerde su baskınları oluştu.  Yoğun yağış sonrası oluşan sel araçları ve vatandaşları önüne katarak sürükledi. Sel ve su baskınları maddi zararlara yol açarken, baskında elektrik akımına kapılan bir Ankaralı hayatını kaybetti.

Meteorolojik ihbarla yağış beklentisi ile alarma geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağış sonrası meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz halinde olduğunu duyurmuştu.

840 PERSONEL VE 430 ARAÇ İLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Kentimizde dün şiddetli yağıştan kaynaklı oluşabilecek tüm olumsuzluklar için 840 personel ve 430 araç ile çalışmalarımızı sürdürdük. Mesai arkadaşlarımız bugün de yağış nedeniyle meydana gelen aksaklıkları sonlandırmak için özveriyle çalışıyor.” İfadelerine yer verdi.

Ankara’nın dün saatte metrekare başına ortalama 24. Kg yağış aldığının altını çizen Mansur Yavaş, yağış miktarının bazı bölgelerde 30 kilograma kadar çıktığını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ