logo

‘Anne Kart’ İle 0-4 Yaş Arası Çocuklu Annelerin Ulaşımı Ücretsiz

‘Anne Kart’ İle 0-4 Yaş Arası Çocuklu Annelerin Ulaşımı Ücretsiz

Anne Kart ile 0-4 yaş arası çocuklu anneler ulaşımı ücretsiz kullanmaya başladıklarını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başvuruların devam ettiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sosyal medyada paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, paylaşımında; “Söz verdik, yaptık; Anne Kart ile 0-4 yaş arası çocuklu anneler ulaşımı ücretsiz kullanıyorlar. 100 bin anne ücretsiz kartını aldı. Başvurular devam ediyor; https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu 17.07.2020 tarihli karar doğrultusunda, TC vatandaşı olup İstanbul’da ikamet eden 0-4 yaş arası çocuk sahibi anneler, “Anne Kart” uygulaması ile İstanbul il sınırları içerisinde toplu ulaşımda ücretsiz olarak seyahat edebilecekler.

0-4 yaş arası çocuk sahibi anneler “Anne Kart” başvurusunu https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresinde yer alan internet sayfasından yapabilirler. Anneler kendilerine en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi’nden alabildikleri gibi,  kargo seçeneği ile adreslerine gelecek “Anne Kart”larını teslim alabilecekler.

“Anne Kart”a şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat etmenin yanı sıra içerisine bakiye yüklenmesi durumunda; Beltur, BNB (bisiklet), Sosyal Tesisler, İspark, İsper, Migros, A101, Hamidiye Otomatları ve İtaksi gibi sosyal alanlarda harcama ya da ödeme işlemlerinizi kolaylıkla yapabilecek “para kart”ı olarak da kullanabilecekler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ