logo

ANTALYA’DA YERLİ TOHUMLA ÜRETİM BAŞLIYOR

ANTALYA’DA YERLİ TOHUMLA ÜRETİM BAŞLIYOR

antalya_Antalya Teknokent’te araştırma çalışmalarını sürdüren Kuzey Agripark, Ar-Ge çalışmaları ve geliştirdikleri yerli çeşitler konusunda bilgi verdi. Antalya’da yerli tohumla üretim.

Ziyarette, Kuzey Agripark Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Ünal,  Araştırma Merkezi’nde özellikle hıyar, kavun ve muzda yerli çeşitte çalışma sonuçlarının alındığını ve bu çeşitlerde ticarileşme sürecine başlanacağını söyledi. Özellikle bebek hıyar ya da Çengelköy diye bilinen türde deneme dikimlerinin de başarıya ulaştığını ve bu yıl içinde tohum dağıtımına başlanacağını söyledi.

Dr. Hasan Ünal “Ülke olarak 12 milyon ton domates üretiyoruz, bir kilosu bile yerli değil. Bu yıl yanızca muzda 1,5 milyon yerli fide dağıtmayı planladık. Hedefimiz 5 milyon fide” dedi.

Ar-Ge çalışmaları ile ilgili yapılan çalışmalarda; “AR-Ge çalışmalarına neredeyse sıfır kaynak ayrıldığı ülkemizde Antalya Teknokent’te araştırma çalışmalarını sürdüren Kuzey Agripark’ ın hem araştırma geliştirme hem de üretim çalışmalarından büyük heyecan ve kıvanç duyduk. Özveriyle yürüttüğünüz bu çalışmalar için sizi kutluyoruz. Özellikle Üreticiden doğrudan halka ulaşabilecek, hem halkımızın daha ucuz alabileceği, hem üreticimizin daha çok kazanabileceği doğru sistemleri kurabilmekte de bilgi ve deneyiminiz bize güç verecektir” denildi.

KAYNAK: Antalyabugün

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ