logo

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı 8 Madalyayla Avrupa İkincisi

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı 8 Madalyayla Avrupa İkincisi

Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda 8 madalya kazanarak başarıya imza atan Erkek Milli Takımımız, Takım Finali’nde gümüş madalya ile Avrupa ikincisi oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mersin’deki Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda 8 madalya kazanan Erkek Milli Takımımız, Takım Finali’nde gümüş madalyanın sahibi oldu.

MİLLİ SPORCULARIMIZDAN TOPLAM SEKİZ MADALYA

Mersin’de düzenlenen Artistik Cimnastik Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda milli sporcularımız toplam sekiz madalya kazandı. Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal’ın yer aldığı takımımız gümüş madalya kazanırken, Türkiye Alet Finallerinde yedi madalya daha kazandı.

Ferhat Arıcan; paralel bar aletinde 15.100 puan ile altın madalyanın sahibi oldu. Avrupa Şampiyonu sporcumuz kulplu beygirde ise 14.433 puan ile üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

Halkada daha önce Dünya Şampiyonu olan İbrahim Çolak, 15.000 puan ile bu kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Gençler kategorisinde Mert Efe Kılıçer 12.933 puan ile barfikste gümüş madalya kazanırken, paralel barda 13.266 puan ile bronz madalyanın sahibi oldu. Bora Tarhan ise halkada 13.000, atlama masasında 14.016 puan ile iki bronz madalya kazandı.

GÜMÜŞ MADALYAYLA AVURPA 2. TÜRKİYE’NİN İLK TAKIM MADALYASI

Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal’ın yer aldığı takımımız kazandığı gümüş madalyayla Türkiye’ye; Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası seviyesinde takım olarak en iyi derecesini kazandırdı. Ayrıca kazanılan gümüş madalya, Türkiye’nin ilk takım madalyası oldu.

UKRAYNA ALTIN, MACARİSTAN BRONZ MADALYA ALDI

Milli takımımız 244.393 puan ile gümüş madalyaya uzanırken, Ukrayna, 248.963 puanla altın madalyanın, Macaristan da 240.393 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ