logo

Artvin Yusufeli Dokumacılar Köyü’nde 35 Ev Tamamen Yandı

Artvin Yusufeli Dokumacılar Köyü’nde 35 Ev Tamamen Yandı

Artvin’in Yusufeli İlçesine bağlı Dokumacılar Köyü Kaynarca Sahlep mevki mezrasında, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 35 evin tamamen yandığı açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar Köyü Sahlep mevki mezrasında yangın meydana geldi.

Yangının ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Yusufeli ve Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri, Artvin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ile Artvin AFAD Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Doruk tarafından Dokumacılar Köyü mezrasında toplam 70 hanenin bulunduğu, 16 ayrı aile olarak toplam 57 kişinin yaşadığı 35 ev/eklentisinin yanarak kullanılamaz hale geldiği ve 1 büyükbaş hayvanın ise telef olduğu tespit edildiği açıklandı.

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dokumacılar köyü Kaynarca Mahallesi Sahlep mevkiinde meydana gelen yangın dolayısıyla bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve beraberindeki yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı.

Yangın yerinde incelemelerde bulanan kaybının yaşanmamasının tek teselli kaynağı olduğunu belirten Vali Doruk, mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderileceğini kaydettiği yangından etkilenen köy sakinleriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Saat 11:30 sularında meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre Mezra’da toplam 70 hanenin bulunduğu, 16 ayrı aile olarak toplam 57 kişinin yaşadığı 35 ev/eklentisinin yanarak kullanılamaz hale geldiği ve 1 büyükbaş hayvanın ise telef olduğu tespit edildi.

Olayın meydana gelmesinden kısa bir süre sonra tüm ekipmanlarıyla birlikte köye intikal eden İtfaiye, Jandarma, Orman işletme, AFAD, UMKE, 112 Acil ve Türk Kızılay’ı ekipleri bölge vatandaşlarının da katılımıyla söndürme ve yardım çalışmalarını sürdürdü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ