logo

24 Ağustos 2015

Artvin’de Sel Faciası ‘7 Ölü, 2 Kayıp’

Artvin’de Sel Faciası ‘7 Ölü, 2 Kayıp’

artvinMetrekareye 225 kilogram yağış düşen Artvin’de meydana gelen sel felaketinde 7 vatandaşın öldüğü, 2 kayıp ve 17 yaralı olduğu bildiriliyor. Sinop’tan Artvin’e sel tehlikesi sürüyor.

Artvin Valisi Kemal Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve heyelan nedeniyle il genelinde 7 ölü ve 2 kayıp olduğunu, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Metrekare başına 225 kilogram yağmur yağan bölgedeki afeti uluslararası haber ajansları son dakika olarak dünyaya duyurdu.

Meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Karadeniz’in üzerinde tekrar oluşan yoğun bulut, Sinop’tan Artvin’e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek. Uzmanlar gece saatlerinde beklenen yoğun yağış nedeni ile Samsun Ordu Giresun illerinde dere yataklarındaki vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, “Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi’nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy’de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik” dedi. Bölgeden gelen son haberde öldüğü bildirilen bir vatandaşın yapılan müdahale ile geri döndürüldüğü söylendi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, “Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi’nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy’de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik” diyen Vali Cirit, “Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp. 17 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bunlardan 5’inin, ihtiyaca göre Rize’ye sevki gerçekleştirilmiştir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ