logo

Artvin’in Yusufeli Dereiçi Köyü 24 Yılda 3 Büyük Yangın Yaşadı

Artvin’in Yusufeli Dereiçi Köyü 24 Yılda 3 Büyük Yangın Yaşadı

24 yılda 3 büyük yangın acısı yaşayan Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde son yangında 35 bina, 60 hane ile çok sayıda ahır ve baraka yandı.

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyü son 24 yılda 3 büyük yangın acısı yaşadı. Dün yaşanan  yangında 35 bina, 60 hane ile çok sayıda ahır ve baraka yandı. Çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan öldü.

200 haneli köy merkezinde dün saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle bir evde yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede rüzgar nedeniyle çevredeki evlere sıçradı. Çoğunluğu ahşap olan evlerdeki yangının mahalledeki diğer evlere de sıçraması ile 35 bina, 60 civarında hane ile çok sayıda baraka ve ahır yandı.

Çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da öldüğü yangına Artvin ve Yusufeli Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletme Şefliği’nin arazözleri ile müdahale edilirken, köy halkı da çalışmalara destek verdi. 3 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

VALİ DORUK VE İLÇE KAYMAKAMI İNCELEMEDE

Can kaybı ve herhangi bir yaralanma olayının olmadığı yangının başlamasından kısa bir süre sonra Dereiçi Köyüne gelen Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yusufeli Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Dereiçi Köyünde dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Neden çıktığı henüz belli olmayan ve rüzgarında da etkisiyle çevredeki evlere sıçrayan yangında ilk belirlemelere göre 35 bina, yaklaşık 60 konut, çok sayıda ahır ve 20’ye yakın büyükbaş hayvan telef oldu.” İfadeleri yer aldı.

DEREİÇİ KÖYÜNDE 1997 VE 2014’TE İKİ BÜYÜK YANGIN

Dereiçi köyü geçmişte de iki büyük yangına daha sahne oldu. 1997 yılında çıkan yangında neredeyse köyün tamamı yanarken, 2014 yılı Ağustos ayında da aynı köye bağlı Terat Mezrasında yangın çıkmış, 11 ev, 28 ahır ve samanlık küle dönmüştü.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ