logo

ARZIK ‘ATAŞEHİR İÇİN TARİHİ BİR GÜN’

ARZIK ‘ATAŞEHİR İÇİN TARİHİ BİR GÜN’

İBB tarafından planların onaylanması üzerine Ataşehir için tarihi bir gün olduğunu söyleyen Ak Partili M.Cevat Arzık, uygulanabilir olarak nitelediği planlarını hızla dönüşümü sağlayacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İtirazların önemli ölçüde kabul edilmediği birkaç plan notunda düzenleme ile sehven olduğu vurgulanan bir ifadenin düzeltildiği İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Ataşehir İlçesi Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli RNİP ve İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri Yakın Çevresi NİP ait raporları oylanarak kabul edildi. İBB meclisi tarafından oylanarak kabul edilen Yenisahra, Barbaros, Küçükbakkalköy ve İçerenköy mahallelerindeki alanları kapsayan planlar ile ilgili İBB’deki çalışmaları partisi adına yürüten isimlerden olan Ak Parti İstanbul Büyükşehir Meclisi Üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı kısa açıklama ile planları değerlendirdi.

ATAŞEHİR’E HAYIRLI OLSUN

“Bu gün Ataşehir için tarihi bir gün” diyen Ak Parti İstanbul Büyükşehir Meclisi Üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, İBB Meclisi’nde kabul edilen Ataşehir İlçesi Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli RNİP ve İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri Yakın Çevresi NİP ile ilgili itvhaber’e yaptığı özel açıklamada, Yenisahra, Barbaros, Küçükbakkalköy ve İçerenköy mahallelerindeki alanları kapsayan uygulanabilir, donatı alanlarında kalmış mağduriyetleri gidecek bir plan olduğunu kaydederek; “İnşallah Ataşehir’e hayırlı olur. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde biz 10 bin M2  olan toplulaştırmadaki alanlarını düşürdük. 1000  M2’ye 2,2 gibi bir imar verdik. 2500’e 2,5 emsal. Bu uygulama bölgede çalışmayı hızlandıracaktır. Çünkü büyük M2’leri toplamakta sıkıntı yaşanabilir. Hızla uygulama başlayabilir. Ataşehir’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ