logo

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal NİP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal NİP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ataşehir Belediyesi, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik NİP hakkında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yönetiminde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi, İBB Meclisi’nde onaylanan Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik Nazım İmar Planı (NİP) hakkında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yönetiminde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

20 Ocak Perşembe günü saat 18.00’de, Ataşehir Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi başkanlığındaki başkan yardımcıları Cenan Arslan ve Abdullah der, Planlama Müdürü Temel Önder’in yer aldığı teknik ekip, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal  muhtarları, kanaat önderleri ile vatandaşlardan oluşan katılımcılara Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri 1/5000’lik NİP (Nazım İmar Planı) ayrıntıları, bundan sonra yapılacak çalışmalar ve uygulama hakkında bilgi verildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahallelerimizin İBB’de onaylanan İmar Planları ile ilgili mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek merak edilen soruları cevapladık. Bundan sonraki süreçte birlikte hareket etmenin önemini vurguladık.” İfadelerine yer verdi.

13 yıllık belediye başkanlığı döneminde nereye gitse; Ataşehir’in mahallelerinden “İmar durumumuz ne oldu?” sorusu ile karşılaştığını kaydeden İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da kazanıldığını, imarın neden çıkarılmadığını sorulduğunun altını çizerek, “Söz verdin mitinglerde kürsüden, altı ayda sorunu diye söz verdim. Niye çözmediği mi soruyorlar. Bizden kaynaklanan bir şey yok. Bunu bilmenizi istiyorum. İlçe belediye başkanlıklarının imar planı yapma yetkileri yok. Çatı dahi yapamıyoruz. Yaptığımız zaman Çevre Şehircilik Bakanlığı bunu niye yaptınız diye soruyor. Vatandaş da haklı olarak; ben 40 yıldır Mustafa Kemal’de yaşıyorum sorun niye çözülmüyor diyor.”

“Bu 2 mahalle Şinasi Öktem zamanında kurulmaya başladı. Ben o zaman ilçe başkanı idim. O dönemde yapılaşma oldu. Tapu ve mülkiyet sorunu vardı. Şimdi tapu ve mülkiyet sorunu neredeyse hiç kalmadı. Biz 2009’da burda iktidarı aldık. Kadir Topbaş Büyükşehir Belediye başkanıydı. Çok gidip gelmeme rağmen maalesef imar sorunu çözemedik. Yani bir siyasi ambargo yıllarca devam etti.”

“5 bin kişi sizlerle beraber Büyükşehir’in önüne gittik. O tarihten sonra da ben 6-7 sene hiç randevu alamadım. Sonuçta ben geçmişe bakmıyorum. Sizin de bakmanız lazım. Geçmiş yok, geldik bugüne…
 Öncelikle olan büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Eğer Ekrem Bey talimat vermeseydi bugün planların hiçbirinin çıkma şansı yoktu. Planı kimin yaptığının hiç önemi yok. Önemli olan sorunun çözülmesi. Ekrem Bey’in onayı olmadan bu plan çıkar mı?” dedi.

Bundan sonra planları ben yapacağım. Kısmet olursa Mart’a yetiştireceğim. Planlar büyükşehirde onaylanacak. 7 – 8. Ayda burada ruhsat vermeye başlarız.

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planları Yenisahra ve Barbaros’ta emsal nasılsa sizin planda öyle çıktı. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planlarında 0-1500 m2 1.25 emsal, 1500-3000 m2 1.60 emsal, 3000-5000 m2 2.00 emsal, 5000 m2 üstüne 2.50 emsal olacak şekilde planlar onaylandı. Emsalin net üzerinden mi yoksa bürüt üzerinden mi hesaplanacağı 1000’lik planda belirlenecek.

 30 günlük askı süresinin sonunda, biz Ataşehir Belediyesi olarak 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planlarını en kısa sürede tamamlayıp meclisimize ve sonrasında İBB’ye onaya göndereceğiz.

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri ortak bilgilendirme ofisi açılacağını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ofiste teknik elemanlar ve bir de avukatların olacağını, planların ada bazlı yapılacağını söyledi. Katılımcılardan gelen öneri üzerine bölge imarı ile ilgili web sitesi açacaklarını vurgulayan İlgezdi, “Siz de mutlaka ada içerisinde bütün komşular bir araya gelerek anlaşmalısınız.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ