logo

ATABARDER, Aidiyeti Geliştirmeyi Güçlendirmeyi Hedefliyor

ATABARDER, Aidiyeti Geliştirmeyi Güçlendirmeyi Hedefliyor

Sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında yapmayı planladıkları çalışma ile birlik ve dayanışmayı hedefleyen ATA-BAR-DER, Barbaros mahallesinde aidiyeti güçlendirmeyi amaçlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yılmaz Oğralı başkanlığında bir grup STK gönüllüsü, Barbaros Mahallesi’nde mahalle kültürünü yerleştirmek ve koruyup güçlendirmek, sosyal ve kültürel alanda yapılacak çalışma ile mahalle sakinlerinin haklarını korumak, kentsel dönüşüm çalışmalarında teknik destek sağlamak amacı ile İstanbul Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (ATA-BAR-DER) adıyla yeni bir dernek kurdu.

BARBAROS DERNEK Açılışı, ATABARDER Basın toplantısı.

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 13. Juni 2019

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 13. Juni 2019

Barbaros Mahallesi’ndeki dernek merkezinde basın mensupları ile bir araya gelen Yılmaz Oğralı başkanlığındaki yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, derneğin kuruluş amacı ve planlanan çalışmalar ile hedeflerini paylaştılar.

ÜCRET TALEP ETMEDEN EĞİTİM, SAĞLIK VE KÜLTÜREL FAALİYETLERİ

Derneğin faaliyet alanlarını hiçbir ücret talep etmeden eğitim, sağlık ve kültürel faaliyetler olarak açıklayan Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (ATA-BAR-DER) Başkanı Yılmaz Oğralı, mahallenin en öncelikli sorunu olarak görülen Kentsel Dönüşüm ile ilgili mahalle sakinlerinin beklentilerini karşılamaya, haklarını korumaya çalışacaklarını, komşularının haklı olarak ayrılmak istemedikleri mahallelerinde kültürlerini de korumaları için mücadeleler vereceklerini kaydetti.

HİÇ OLMAZSA TORUNLARI RAHAT VE ÇAĞDAŞ BİR YAŞAM SÜRMELİ

Yılmaz Oğralı yol, su, kaldırım ulaşım, sağlık ve eğitim gibi çağdaş hizmetlerden mahrum, kültürel gelişimden yoksun, bağımlılıkla yüz yüze ilgisiz gençlik ve güvenlik gibi çağ dışı problemlerle 40 yılı aşkın zamandır yaşamaya çalışan Barbaros mahallesi sakinlerinin hiç olmazsa torunlarının rahat ve çağdaş bir yaşam sürmelerini, arzuladıklarını ifade etti.

HER HİZMETİN DEVLETTEN BEKLENDİĞİ GÜNLERİN GERİDE KALDI

Mahallede ve komşulara yönelik, kültürel, sosyal, sağlık ve benzer alanlardaki hizmetleri ücretsiz vermeyi amaçladıklarını vurgulayan ATABARDER Başkanı Yılmaz Oğralı, her hizmetin devletten beklendiği günlerin geride kaldığına işaret ederek; STK’lar olarak demokratik, sosyal, çağdaş hukuk devletinin sosyal hizmetlerinin yürütüldüğü yerel yönetimler ve diğer özel ve resmi kurumlar ile bu kapsamda ilişkiler geliştirip projeler hayata geçireceklerini kaydetti.

AYRIŞTIRICI VE ÖTEKİLEŞTİRİCİ FAALİYETTE BULUNULAMAYACAK

Siyasi kimlik, kıyafet tartışmalarının yaşanmayacağı ve her siyasi görüşten ve siyasi parti üyesi komşularının derneklerine üye olabileceğinin altını çizen Başkan Yılmaz Oğralı, üye olan komşularının dil, din, ırk ve etnisite ayrımını körükleyecek, ayrıştırıcı ve ötekileştirici faaliyette bulunulamayacaklarını ilke olarak belirlediklerini vurguladı.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN VE ÜNİVERSİTE HOCALARI DERS VERECEK

Yönetim kurulunda ve arkadaşları arasında gönüllü hizmet vermek isteyen çok sayıda öğretmen ve üniversite hocaları olduğuna, bedelsiz 20’nin üzerinde ders verebilecek kapasiteye sahip olduklarına vurgu yapan Yılmaz Oğralı, “Sağlıkta da doktor ve profesör arkadaşlarımız muayenehanelerine çağırarak yada dernekte belli günlerde toplu olarak muayenehane veya kliniklerine götüreceğiz. Komşularımızı orada tedavilerini yaptıracağız. Tedavisi orada olmuyorsa hastanelere doğru yönlendirme yapacağız. Eğitim bursu sistemi kurmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi mahalleli komşularımızın başarılı çocuklarını burslarla okutturmak istiyoruz.” Dedi.

50 LİRA GİRİŞ 10 TL AİDAT

Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (ATA-BAR-DER) Başkanı Yılmaz Oğralı, Başkan Yardımcılıkları İ. Yüksel Coşkun ve İsa Günalan ile Sekreter Nurcan Gür, Saymanlığı Hilal Kalender, Hasan Kartal, Fikret Yavuz ve Nihan Erol’un da aralarında olduğu üyelerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, derneğe 50 lira giriş aidatı yatırılarak üye olunabildiğini, aylık aidatın 10 lira olduğunu belirterek 18 yaşını bitirmiş, sicili temiz her mahallelinin derneklerine üye olabileceklerini ifade etti.

Barbaros Mahallesi Barbaros Caddesi No: 154/A adresinde faaliyet sürdürecek olan Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (ATA-BAR-DER) iletişimi:

TEL: 0544 594 2493 – 0539 239 44 55

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ